Petričić: Fašizam nikad nije umro, samo nailaze novi talasi

Ostavite komentar


  1. Уколико желимо да се боримо против Вучићевог фашизма онда је неопходно и да се затражи и од ЕУ али и од Русије да престану да га .подржавају. Овако, ако се „правимо луди“ и не желимо да се замерамо некоме моћном са стране, наша борба је унапред изгубљена.

  2. Moj bivsi dvostruki sugradjanin (jednom iz Zemuna, drugi put iz Toronta) je pravi primer obrazovanog Srbina-intelektualca, sedi na dve stolice, jednoj na kojoj je borac protiv rezima i drugoj, sigurnijoj, kanadskoj na kojoj uziva sve privilegije koje mu omogucava penzijica stecena ovde.
    Uzgred, opozicija dok se sluzi postapalicama tipa „za njega su neobrazovani, prljavi, krezubi a mi smo inteligencija ovoga naroda“ nikada nece dobiti izbore. Time svesno vredjas veci deo svoga naroda, govoris mu da je ruzan i glup i deluje da te oni ne interesuju.

    1. Petricic je posteno zaradio svoju penziju u Kanadi i potpuno je BEDNO spocitavati mu to. Da li je trebalo da ostane u Srbiji, doceka da kopa po kontejnerima, da bi njegovo misljenje bilo uvazeno?! Ili je trebalo da ostane u T.O. i da odavde kritikuje, kako bi docekao da mu neko sere sto ima misljenje sa razdaljine od 7000km? Odlucite se. Smesni ste.

    2. Izraz „sedi na dve stolice“ se koristi kada neko ima dva konfrontirana, neusklađena položaja ili načina delivanja. Da je gospodin Petričić stekao penziju kao poslivni sekretar SNS-a u Gadžinom Hanu, Vaša netačna i zlonamerna konstatacija bi imala smisla. Kada malicioznošću otvorite komentar,.sumnjam da je išta drugo, poput, za predmet komentara, nebitne tvrdnje da ste zemljaci. Umesto uzgred, ja ću reć by the way, jer ste, zar ne, Vi iz Toronta, gospodin Petričić nije opozicija, jer mu kao takvom delite savet, već ugledni intelektualac i karikaturista. Ali, čak i da jeste pripadnik organizovane opozicijr, treba da gobori ono što misli. Ako to pravo ima AV i koristi ga da svaki dan, vređajući one koji ne misle kao on, zašto to pravo ne bi koristili i njegovi oponenti?

  3. Pa naravno udruzili se Albanski secesionisti , Muslimanski -Bosnjacki secesionisti i domaci izdajnici tj TZV.Opozicija -Savez za propast Srbije ali do ispod mulja.. -do kraja.To stvarno nema vise ni meru ni granicu to je sad sve vec prevazislo granicu bilo kog dobrog i loseg ukusa. Sramota I konacno za ovakve i slicne prozivke optuzbe kategorisanje. bez ikakvog osnova , argumenata , da ne spominjem istinu i stvarnost sa kojim nema nikakve dodirne tacke.I onda pricaju da su Mediji pod cenzurom ili su slobode u Srbiji ugrozene ili vlada medijski mrak i slicno.Treba tome vec jednom stati na put , ja da se pitam….. , a na zalost istine i pravde , malo kulture i obraza opet kazem na zalost- NE PITAM SE .Ako je to Demokratija i sve ostalo sto se desava i kako se ponasa sad ta demokratija ili ranije kad su isti ti bili navlast djaba ti vala te demokratije .

  4. Izgleda da fasizam proslosti nema utemelejnja u sadasnjosti kada je lingve u pitanju.

  5. Ako je ovnaj,,svečani skup,,avagarde u s vacićem i ,osveženjem u vLADI SHiltonu,DEmONKTRATIJA PO ,,HORHEU, ŠTA JE ONDA OVDE uparađeno jevanđelje sa ovakvim,,retoričarima, vizionarskog smera i gubernatorskim,podupiračima,,

  6. AKO JE Ona NEDAVNI,,ELITNI,, SKUP,,,,AVANGARDE, U HILTONU,s Vacićem i,,osveženjem,, u Vladi,SRBIJE,,Brnabićkom,, ,,put u ,Eu,i civilizaciju, pitanjce za ,,horheai,,podupirače,,i,,pozavaoce,, demokratije,, fali li i neko,tamomslovce,,između,,da bi se dobilo pravo ime,ovdašnjeg usvojenog,,,stila,deMonkratije,,.ili da se udubi u istoriju Evrope 30 ,tih Godina,KADA JE POČELO,,CVETANJE,, UBER ALESA,,ili Je kanda VEBER OSTAO ZA DRUGO VREMA DA SE ISČITA., NEKI,,OSVETNIK,I,,,SLIKAR,, U POKUŠAJU,BEŠE,PLATFORMA, ZA SVE ŠTO SE DEŠAVALO,PA SE,,SREĆOM ,, VASKRSAVA,,, neobrazovanim, i bahatim neznalicama,bespizornih podupirača,, i to za pun i probran,,meni,,vožnju po spiskovima po,,kapilarnim,destinacijama,i,,glasanjem za ,,vožda ,,im pošto drugo,zanimanje nisu stekli dok su bežali s nephodnih časova,,za bilo koje zaimanje ,ali su prisutni na svakom ,,susretu,navijača ,,protiv kojih ,,ON,, NIŠTA ,,NEMOŽE,,. JER SU MU,REZERVISTI ZA SPECIJALNE,,OPERACIJE, koje je u svojoj,,vličini prikzao,,manifestu, z ,,one u hagu,,a,,oni,vole,,beogra makar ga sopalili i opljačkali,da

  7. Ja ne vidim bas takav fasizam, narocito kod tih „intelektualaca“(namerno pod znacima navoda je jedan pravi intelektualac ne bi nikada tako nipodastavao ostale slojeve naroda. A pitam se jos, sta nedostaje toj“ intelektualnoj“ eliti u ovoj nasoj bednoj drzavi ? Imaju dobre i sigurne prihode, lep zivot i onda im preostaje jedino da kritikuju i to vrlo cesto neumesno.Jel im neko nekada pripretio, zabranio…da crtaju i pricaju sta hoce ? I opet su nezadovoljni. Pitam ih otvoreno, naka kazu koga bi oni zeleli na vlasti. Pa ako znaju, neka ga dovedu. Napominjem , ovo nije odbrana Vucica, negoodgovor starim ljudima, koji su uvek bili nezadovoljni, a uvek lepo ziveliu svim nasim diktaturama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.