Piroćanac najbolji roštiljdžija sa juga Srbije 1Foto: Pixabay/HaiRobe

Mladi Piroćanac Aleksa Krstić, učenik druge godine Ekonomske škole, smer kuvar, najbolji je roštiljdžija sa juga Srbije.

Krstić je osvojio je prvo mesto na međunarodnom kulinarskom nadmetanju “GASTRO TURISTIČKI FESTIVAL” koje je nedavno održano u Nišu.

Aleksa je osvetlao obraz pirotskom kulinarstvu jer je bio bolji od brojnih profesionalnih roštiljdžija iz Niša, Leskovca i drugih gradova sa Juga Srbije, poznatom po vrhunskom roštilju, pišu Pirotske vesti.

Na  takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara – kuvara iz 11 zemalja, a organizator je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša.

Kuvari su se takmičili u osam disciplina: pripremanje riblje čorbe i ribljeg papirkaša, pripremi jela od ribe i mesa za juniore i seniore, priprema restoranskog deserta, takmičenje u pripremi nacionalnih jela (izložbeni deo), takmičenje u pripremanju paste, takmičenje u pripremanju pice, jela sa roštilja, priprema jela na otvorenoj vatri (gulaš,pasulj, kupus, jela od pečuraka…).

Aleksi, koji inače ima 16 godina, ovo je prvo takmičenje, nije očekivao da osvoji zlatnu medalju.

-Konkurencija je bila izuzetna, profesionalci, iskusni kuvari, a šestočlani žiri sastavljen od vrhunskih šefova imao je težak zadatak da izabere najboljeg majstora roštilja. Nagradu mi je uručio master šef iz Izraela Moše Alkobi. Pripremu roštilja sam inače učio i učim još uvek od oca Igora, koji je kuvar u Rusiji-kazao je Aleksa za Pirotske vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari