Pirot: Nagli porast obolelih, od 28 uzoraka 17 pozitivnih na virus korona 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Od 28 uzoraka PCR testova iz Pirotskog okruga poslatih u Laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu 17 uzoraka je pozitivno na korona virus i svi su iz Pirota, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Danas je poslato još 64 uzorka PCR testova u Laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu, navodi se u saopštenju.

Od početka epidemije do danas na području ovog okruga ukupno je uzorkovano 4445 briseva na RT-PCR.

‘’Za poslednjih desetak dana, uzorkovano je 359 briseva od kojih je 177 pozitivnih i to 93 iz Pirota, 63 iz Dimitrovgrada, 18 iz Bele Palanke, 2 iz Niša i 1 iz Babušnice), što je 49 posto pozitivnosti i nagli porast broja obolelih. U poređenju sa drugim talasom kada je registrovano 210 laboratorijski potvrđenih u okrugu, u trećem epidemijskom talasu beleži se nagli porast broja obolelih u kratkom vremenskom periodu. Oboleli su svih uzrastnih grupa i zapošljeni u ustanovama, firmama, javnim preduzećima’’, istaknuto je u saopštenju pirotskog Zavoda za javno zdravlje.

Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji i u izolaciji je 471 lice .

Od 9. novembra se povećava broj pregleda u kovid-ambulantama. Prosečan broj pregleda u Pirotu je od 100 do 120, dok je u Dimitovgradu taj broj nešto niži i iznosi od 70 do 80.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 7 bolesnika sa pneumonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari