N1: Opozicija došla do „pisma Papića Vučiću“, pominju se „milioni za SNS“, Zvonko Veselinović, Mali… 1Foto: Printscreen/RTS

Opozicija je došla u posed pisma Aleksandra Papića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se tvrdi da su radovi na putu Ruma-Šabac-Loznica uvećani za 25 miliona evra, od kojih je osam miliona navodno dato Srpskoj naprednoj stranci.

Papić je funkcioner SNS-a, bivši suvlasnik jednog tabloida. U pismu se pominju Zvonko Veselinović, Nebojša Stefanović, ali i aktuelni ministar finansija Siniša Mali. Pismo je navodno iz januara ove godine, podseća N1.

Dok predsednik Srbije uživa da tera staru škodu po putevima za koje tvrdi da je sam gradio… „Kojim god putem da krenete taj sam put gradio“… Lista Srbija protiv nasilja došla je u posed pisma pa i šeme kako se cena izgradnje puteva povećava i u čijim džepovima završava novac građana Srbije.

Aleksandar Papić pismo piše Vučiću jer je, kako navodi, zapao u probleme prvo sa firmom Azvirt koja je gradila put Ruma-Šabac-Loznica.

„Sa Azvirtom sam imao kontakt samo kao posrednik u nekoliko navrata u vezi sa novcem za stranku koji su oni davali Nebojši Stefanoviću preko Dmitra Đurovića u periodu od 2018. do sredine 2019. Murat (Murat je direktor Azvirta Beograd, dodaje Aleksić) je dao oko osam miliona evra Dmitru Đuroviću na ruke“, pročitao je Miroslav Aleksić.

Papić dalje u pismu navodi da je zamolio Zvonka Veselinovića da u posao uvede neke druge firme kako bi ubedio Murata da ispuni dogovor do kraja.

„Tražio sam od Zvonka i dokaz da će novac završiti u stranci na šta je on pozvao Sinišu Malog, pustio ga na spikerfon, Siniša je sve potvrdio i rekao da je sve u dogovoru sa Vama“, dalje je pročitao Aleksić.

Papić u pismu detaljno opisuje kako je cena izgradnje zemljanih radova na putu rasla i kome se novac namenjuje.

„Osnovna vrednost za taj posao i količinu je 50 miliona evra. To su tržišne cene za koje je dogovoreno da se uvećaju na 75 miliona evra, od 25 miliona, 10 miliona za stranku, 15 miliona za Zvonka, mene i podizvođače“, preneo je Aleksić.

U pismu Papić objašnjava da je ostao bez oko šest miliona evra.

„Meni ništa ne treba, ni pare, ni poslovi. Jedino što želim jeste da znate istinu. Verujem u vaš častan sud“, stoji u pismu.

Papić navodno šalje Vučiću i poruke Zvonka i Veselinovića i Siniše Malog gde ministar finansija piše da je novac obezbeđen i prepisku gde se Papić i Veselinović dopisuju da li je novac legao.

U pismu se navodi da je uplaćivan i avans za podizvođače kao što je firma „Raketa“ od milion evra od čega je 200 hiljada navodno išlo ministru Siniši Malom.

Aleksić poziva tužilaštvo da utvrdi i verodostojnost pisma, poruka i svega što u njima piše.

Opšrinije pročitajte na sajtu N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari