Pištaljka: Pet disciplinskih postupaka protiv uzbunjivačice u Кazneno-popravnom zavodu u Šapcu 1Šabac, Foto: K. V. / Danas

Upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Šapcu Dušan Đukić pokrenuo je pet disciplinskih postupaka protiv uzbunjivačice Jelene Marković Milošević koja je s kolegama ukazala na nezakonitosti koje je on počinio, preneo je danas portal „Pištaljka“.

Portal je naveo da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo krivičnu prijavu protiv upravnika uprkos dokazima na koje su uzbunjivači ukazali, a tokom rasprava vođenih po discipliskim postupcima uzbunjivaču je uskraćeno pravo na odbranu, jer pravnica КPZ Šabac Jelena Tadić, koja vodi ove postupke protiv uzbunjivača, „zabranjuje da se govori o uzbunjivanju i ne dozvoljava da se saslušaju svedoci“.

„Jelena Marković Milošević dobila je zaštitu Višeg suda u Šapcu i privremenom merom je vraćena na staro radno mesto, nakon što ju je upravnik zbog uzbunjivanja premestio na rad u drugi grad i na drugu poziciju“, piše u tekstu portala.

„Pištaljka“ je pisala da su uzbunjivači iz šabačkog zatvora Jelena Marković Milošević i Goran Кoprić prijavili da upravnik Đukić „koristi službena sredstva da bi kupovao materijal za renoviranje svoje vikendice“, kao i da „za to koristi majstorski rad zaposlenih u zavodu, ali i zatvorenika“.

 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je ocenilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo i krajem decembra prošle godine odbacilo krivičnu prijavu protiv upravnika Dušana Đukića.

„Upravnik Đukić je dve godine staru inicijativu o pokretanju disciplinskog postupka protiv uzbunjivača Jelene Marković Milošević potpisao svega dva dana pred zastarevanje. Ovaj postupak upravnik je pokrenuo zato što su navodno kasnili radovi jer je uzbunjivačica odbila da potpiše trebovanje elektromaterijala. Nezakonita nabavka elektromaterijala tokom 2020. godine bila je, između ostalog, i predmet prijave koju je uzbunjivačica podnela protiv upravnika“, preneo je portal.

Uzbunjivačoca Marković Milošević izjavila je na raspravi da upravnik Đukić zbog uzbunjivanja vrši opstrukciju prema njoj pokretanjem disciplinskih postupaka protiv nje i njenog supruga, njenim premeštanjem na drugo radno mesto i izmeštanjem cele dokumentacije u vezi sa javnim nabavkama iz njene kancelarije dok je bila premeštena.

„Trebovanje nisam potpisala da mi ne bi učinio još jednu neprijatnost u nizu neprijatnosti“, rekla je Marković Milošević na raspravi.

Na toj raspravi pravnica Tadić je zabranila da se u zapisniku Marković Milošević poziva na Zakon o zaštiti uzbunjivača i da se govori o uzbunjivanju, jer ono „nema veze sa disciplinskim postupkom“, iako je predmet uzbunjivanja sporna nabavka.

„Ovakvo postupanje pravnice Jelene Tadić postalo je njena ustaljena praksa, jer je isto činila i u postupku koji se vodio protiv supruga uzbunjivača Jelene Marković Milošević, koji je kao povezano lice sa uzbunjivačem takođe dobio zaštitu suda, ali i osetio mehanizme upravnikove odmazde“, naveo je portal „Pištaljka“.

Rasprava po poslednjem pokrenutom disciplinskom postupku protiv uzbunjivača zakazana je za 11. april i vodiće je pravnica Jelena Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari