Dobrosav Marković, preduzetnik iz Loznice, koji je na aukciji 14. februara postao većinski vlasnik Javno-novinsko izdavačkog preduzeća Pančevac, posetio je redakciju ovog lista u sredu uveče i upoznao se sa trenutnom situacijom i zaposlenima. On je u obraćanju zaposlenima poručio da nemaju razloga da strahuju za svoja radna mesta i da je njegov cilj očuvanje tradicije i funkcije Pančevca kao servisa građana.

Dobrosav Marković, preduzetnik iz Loznice, koji je na aukciji 14. februara postao većinski vlasnik Javno-novinsko izdavačkog preduzeća Pančevac, posetio je redakciju ovog lista u sredu uveče i upoznao se sa trenutnom situacijom i zaposlenima. On je u obraćanju zaposlenima poručio da nemaju razloga da strahuju za svoja radna mesta i da je njegov cilj očuvanje tradicije i funkcije Pančevca kao servisa građana. On je razgovarao i sa još uvek aktuelnom direktorkom Biljanom Bulatović-Pajić i predsednikom opštine Pančevo.

Skoro identično

Na ulicama Pančeva juče u podne pojavio se prvi broj nedeljnika Pančevac press koji su pripremili dojučerašnji novinari Pančevca, tačnije njih trinaestoro. Vizuelno, novi list je skoro identičan originalu i vrlo lako može čitaoce da dovede u zabunu jer je pored naziva lista sitno odštampano – pres. Nije poznato u koliko primeraka je odštampan.

– Pančevac press je falsifikat i plagijat. Kupite li Pančevac press isto je kao da ste kupili Panasenik, Guči ili novopazarske leviske kao američke. Jedina razlika između originala i ovog falsifikata jeste u tome što je pored naslova novina sitno ispisano – pres i što nosi broj 1 i godina 1. Prelom teksta i font novog lista, raspored rubrika i kompletan vizuelni identitet pokušaj su da se nastavi tradicija 140-godišnjeg lista Pančevac. Nejasno je kako je moguće da bivše kolege koje su prešle u novi list misle da nastavljaju novinarsku tradiciju. Zar mi, koji smo ostali u originalu to ne radimo – kaže za Danas Nenad Živković, jedan od novinara u listu Pančevac.

– Ovde su ljudi koji će sa vama da sarađuju da ovaj list, koji ima svoje ime i tradiciju, i dalje bude servis građana kao i do sada i postane još kvalitetniji – rekao je Marković zaposlenima tokom posete redakciji Pančevca.
On je ocenio da su tvrdnje pojedinaca kako su Pančevac kupili tajkuni netačne i da predstavljaju pritisak na nove vlasnike da odustanu.
– Takvi pokušaji neće uspeti jer je naš interes da Pančevac nastavi izlaženje – dodao je Marković. On nije želeo da komentariše događaje posle odlaska dvanaestoro zaposlenih iz preduzeća koji su osnovali novi list Pančevac press. Najavio je da će većinski vlasnici, uz pomoć opštine, u narednih mesec dana obaviti sve neophodne pripreme za transformaciju Pančevca iz statusa javnog preduzeća u akcionarsko društvo.
Novinar JNIP Pančevac Nenad Živković saopštio je medijima da su zaposleni u tom nedeljniku došli do nekih novih podataka o aktivnostima svojih bivših kolega, sada osnivača konkurentskog nedeljnika Pančevac press, kao i do činjenica koje ukazuju da je pravni zastupnik Pančevca povezan sa tim novim listom.
– Novinari Pančevca došli su u posed mejla poslatog sa Internet adrese pančevac press na adrese 83 klijenta u kojima ih obaveštavaju da je Pančevac promenio adresu, telefone i brojeve računa. Naravno, radi se o obmani oglašivača zbog čega smo i mi u Pančevcu obavestili iste da je reč o dezinformaciji. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to da Pančevac press oglašivačima izdaje fiskalni račun na kojem stoji adresa Žarka Zrenjanina broj 1, dok je broj telefona koji se nalazi na fiskalnom isečku zapravo registrovan na Vojvode Bojovića 2 i u vlasništvu je kontroverznog pančevačkog advokata Predraga Basarića koji je i pravni zastupnik Pančevca. Zbog toga ćemo tražiti objašnjenje zašto se njegov broj telefona koristi u ime preduzeća koje se protivpravno uselilo u prostorije Pančevca koji on kao advokat zastupa – objasnio je za Danas Nenad Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari