Plakatima sa ustaškim oznakama u Novom Sadu targetirana Omladinsko studentska akcija 1Foto: A. L./Danas

Omladinsko studentska akcija (OSA) iz Novog Sada zatražila je od nadležnih da pronađu ko stoji iza plakata sa ustaškim oznakama, kojima se ta organizacija targetira kao izdajnička i anti-srpska.

Na Bulevaru oslobođenja danas su se pojavili plakati sa natpisom „Za Osu spremni“, i sa istaknutom ustaškom oznakom „U“ na šahovnici u pozadini.

Predsednica OSA Isidora Čelekitić potvrdila je za agenciju Beta da će policiji prijaviti plakate kojima ih nepoznati počinioci targetiraju.

Poručila je da se radi o novom pokušaju kompromitovanja i targetiranja OSA, omladinske i aktivističke organizacije „u borbi protiv režima nasilja i kriminala“.

„Dosadašnji počinioci ovakvih i sličnih nedela targetiranja brojnih opozicionih aktivista i političara nisu bili pronađeni, što nas ostavlja u ubeđenju da je reč o izvođačima bliskim vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci“, navela je Čeleketić.

Ona je ocenila da je OSA opasnost po režim jer okuplja mlade i kritički misleće ljude.

„Što se prljavih optužbi na naš račun tiče, mogu samo reći da su mi više nego smešne. Mi smo antifašisti, što će reći prave, a ne lažne i nacionalističke, patriote ovog društva“, rekla je Čeleketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari