Na dvanaest fakulteta Univerziteta u Kragujevcu za narednu školsku godinu biće upisano 3.350 studena, od čega 2.264 budžetskih i 1.086 samofinasirajućih. Prijemni ispit u tekućem ispitnom roku zakazani su od 7. do 10 jula. U drugom ispitnom roku kvalifikacioni ispiti polagaće se od 4. do 6. septembra.

Najviše brucoša i ovoga puta upisaće Ekonomski i Pravni fakultet. Na prvom ima mesta za ukupno 600 novih studenata (250 budžetskih i 350 samofinansirajućih), a na drugom 440 (235 i 205). Za razliku od ranijeg perioda, u Kragujevcu je, posebno nakon dolaska Fijata i njegovih kooperanatra, ponovo sve popularniji Fakultet inženjerskih nauka, koji ima i više novih atraktivnih studijskih grupa, i koji će primiti 360 brucoša, od čega 300 budžetskih. Veliko interesovanje već uobičajeno vlada za Fakultet medicinskih nauka, koji planira prijem 224 studenta koji će se školovati o državnom trošku i 60 onih koji će sami finansirati svoje studije.

Filološko umetnički fakultet (FILUM), koji još uvek nema svoju zgradu u centru Šumadije, na više odseka će primiti 322 brucoša, od kojih 201 budžetskog i 121 samofinansirajućeg, dok na Prirodno matematičkom fakultetu mesta ima za 275 svršenih srednjoškolaca. Upisni rok traje i na ostalim fakultetima kragujevačkog Univerziteta – Agronomskom, Učiteljskom, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Tehničkom i drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari