Po čemu će Subotičani pamtiti 2022. godinu i zašto neki ne žele da im ostane u sećanju 1Foto: J. Patarčić/Danas

Dok su jedni stava da je neće pamtiti po dobrom ili da uopšte ne žele da je se sećaju, drugi, pak, Subotičani iz 2022. godine nose i neke lepe uspomene.

Nova godina samo što nije zakucala na vrata, te je idealno vreme da saberemo utiske, sećanja i doživljaje po kojima će nam godina na izmaku ostati urezana u sećanju.

Subotičani imaju podeljena mišljenja o protekloj 2022. godini, bar tako pokazuje anketa koju smo sproveli na našoj Fejsbuk stranici.

Neki kažu da će je pamtiti kao lošu ili, kako su i sami naveli, “ni po čemu dobrom” , “po tome da je prošla” ili čak ne žele ni da je pamte.

Pojedini su bili konkretniji, pa su napisali da će je se sećati po “ratu”, “Branislavu Lečiću”, “sjajnoj godini za sud i izvršitelje”, ali i poskupljenjima.

“Pamtićemo po najlošijoj godini, sirotoj, bednoj. Nadam se da će biti bolje 2023. godine, i sa mnogo para, al na pošten način”, napisala je jedna Subotičanka.

“Pamtiti: po završenom akva parku i kupanju u istom, po završenom pozorištu, po lečenju dece sms-om, po udarnim rupama na ulicama, po napravljenoj kanalizaciji na Makovoj sedmici, Radanovcu, Bajskom putu i očišćenom Paliću. Ukratko, ni po čemu, što se Subotice tiče”, obrazložio je jedan Subotičanin.

“Po visokom vodostaju u Kireškoj ulici, nekoliko puta u toku godine”, slikovito je opisao svoj utisak iz 2022. godine još jedan Subotičanin.

“Po sušnoj godini, pljački države na to, lažima, po sili nametanja usluga koje nemaš, a pretnjama ti iznuđuju novac za istu, po poskupljenjima, po neradu institucija, po nepravdi, po siromaštvu”, pobrojala je jedna Subotičanka po čemu će pamtiti godinu za nama.

“Po naoružanim ilegalnim migrantima”, napisao je jedan Subotičanin.

“Po Zorici Brunclik. Trešerana deluks! Važno je da je hleba i igara, a to što dobar deo Subotice nema ni vodovod ni kanalizaciju, to nema veze. Fuj!”, navela je jedna Subotičanka.

“Po lopovima koji su me dva puta opljačkali”, podelio je nesreću koja ga je zadesila u 2022. godini jedan Subotičanin.

“Po čvrstoj i uspešnoj odluci da napustim Suboticu (Srbiju)”, istakla je jedna Subotičanka.

“Po lažima i prevarama iz kojih ne izlazimo od devedesetih. Ima i lepog, ali to je ono za šta se sami izborimo iz godine u godinu”, zaključio je jedan Subotičanin.

Po čemu će Subotičani pamtiti 2022. godinu i zašto neki ne žele da im ostane u sećanju 2
Foto: J. Patarčići/Danas

Ipak, ima i onih kojima će ova godina ostati u lepom sećanju.

Nekima je “dobra kao i ostale”, dok će je pojedini pamtiti po venčanjima svoje dece, rođenju unučića, a jedna starija Subotičanka po, kako je napisala, “odlasku u penziju”.

“Rešila sam jednu deponiju na Paliću, kao i deo Železničkog naselja, počela da volontiram u Savremenoj galeriji. Usput, upala u šahtu i sama se iščupala. Badnje veče provela u bioskopu sa Whitney. Bez neke pomoći, super za jednu staru ženu”, napisala je jedna starija Subotičanka.

“Bila sam u Italiji, konačno videla svoje unuke. To mi je najveća radost”, podelila je najlepšu uspomenu iz godine na izmaku još jedna Subotičanka.

“Ja ću je pamtiti po humanim ljudima iz Subotice koji su se na sve moguće načine trudili da skupe pare za lečenje naših bolesnih sugrađana. Tu se pokazalo koliko se možemo ujediniti”, navela je najjači utisak iz 2022. godine jedna Subotičanka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari