“Pobednici smo svi koji smo danas skočili u hladnu vodu”: Zaječarac Marko Panić pobednik bogojavljenskog plivanja 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

U bogojavljenskom plivanju u Zaječaru, koje se održava po jedanaesti put, učestvovalo je 24 takmičara, a pobedu je odneo Zaječarac Marko Panić.

On je istakao da on nije pobednik već da su pobedu odneli svi oni koji su skočili u današnju hladnu vodu.

“Ovaj krst za mene znači poštovanje pravoslavne vere i zdravlje i spasenje našeg naroda. Učestvovao sam do sada pet puta, a ovo mi je druga pobeda. Ali ovde nema pobednika. Pobednici smo svi koji smo danas skočili u hladnu vodu”, poručio je Panić.

Panić je inače professor fizičke kulture, i vodi školu plivanja u gradu na Timoku.

“Pobednici smo svi koji smo danas skočili u hladnu vodu”: Zaječarac Marko Panić pobednik bogojavljenskog plivanja 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Na Bogojavljenje, 19. januara, u zaječarskom Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta arhijerejska Liturgija.

Liturgiji su među brojnim vernicima prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković i Saša Ivanović, član gradskog veća.

U prazničnoj besedi vladika je vernicima čestitao praznik poželevši im da izvor istinske radosti i dobrote uvek traže u Gospodu Isusu Hristu koji je sam radost i dobrota.

“Pobednici smo svi koji smo danas skočili u hladnu vodu”: Zaječarac Marko Panić pobednik bogojavljenskog plivanja 3
Foto: Miljko Stojanović / danas

Njegovo Preosveštenstvo je služio čin velikog osvećenja vode a nakon Liturgije, Episkop je poveo svečanu litiju do Popove plaže gde je održano tradicionalno plivanje za Časni krst.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari