Počela grejna sezona u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

Prema rečima direktora JKP “Toplifikacija” Slavka Sladojevića, od juče je grejanje u sistemu ovog preduzeća startovalo u punom obimu širom Sremske Mitrovice. Energenata ima dovoljno, pa se očekuje da će grejna sezona proći u redu, kao i prethodne.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, korisnici koji se greju preko lokalnih kotlarnica osetili su još juče ujutro tople radijatore, a da bi se zagrejao kompletan sistem, potrebno je oko 20 sati.

„Mitrovica je startovala sa grejanjem, a dalje će sve zavisiti od spoljnih temperatura, pošto je sistem automatizovan. Režim će prilagođavati grejanje spoljnoj temperaturi, ako temperature u toku dana budu prelazile 20 i nešto stepeni, verovatno će se sistem sam isključiti, ali kako temperatura bude padala, sistem se prilagođava tome, tako da ne bi trebalo biti problema. Važi isti režim kao prethodnih godina, pridržavaćemo se temperature u stanovima koja je propisana Gradskom odlukom”, objasnio je Sladojević i dodao:

„Temperatura u stanovima će biti oko 20 stepeni. Inače, prethodnih grejnih sezona temperatura se kretala u proseku negde oko 21,5 do 22 stepena. Nastojaće se da tako i ostane”.

Kad je reč o cenama grejanja, Sladojević navodi:

„Trebalo je da se primeni nova cena od 15. oktobra, ali je Gradsko veće donelo odluku da odgodimo primenu, dok ne krene grejanje, tako da će nova cena važiti od 1. novembra. Povećanje se kreće za one koji plaćaju po metru kvadratnom oko 7 ili 7,5 odsto, a za one koji plaćaju po potrošnji oko 13 odsto, u proseku je negde oko 10 odsto s tim što fiksni deo cene kod onih koji plaćaju po potrošnji ostaje isti”.

Mitrovica greje oko 3.450 stanova ili oko 250.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora.

Grejni dan radnim danima traje od 6 do 21 sat, a vikendom od 7 do 22 sata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari