Počela naplata plastičnih kesa u Idei i Merkatoru

Ostavite komentar


  1. Da covek ne poveruje. Umesto da zabrane proizvodnju plasticnih kesa,oni poceli da ih naplaciju. Dakle,sada ce isto okolina biti prljava samo sto ce odlazak u kupovinu biti skuplji za kupljenu kesu. Ovom narodu mozete da radite sta hocete,u komi je paralizovan.

    1. Srecom nisi u pravu. Procitaj text ponovo, narod u Srbiji je ovakav I onakav ali za dva donara ce uciniti sve pa i da se vrati cegeru. Ni jedna zabrana nije uspela pa ne bi ni ta s kesama osim sto bi bila smesna. Tri dinara !

  2. U maxi-delhaize 2 dinara. Pozdravljam akciju. Plasticne kese vise sa drveca, plivaju po vodi, viore na vetru….svuda su oko nas. Nek ih je duplo manje bice bolje. Srbe samo po dzepu odma se menjaju navike.

  3. Treba sa se izbace plasticne a koriste papirne koje ce se naplacivati.
    Koliko puta u kupovinu svratim usput, sigurno ne vukuci ceger sa sobom, i hocu da platim kesu ali moram plasticnu jer druge nema.

  4. Danas sam u Idei kupio 3kg jogurta i 1kg brasna. Posto je jogurt kondenzovao, morao sam posebnu kesu da kupim i za kilo brasna. Kesa u koju sam ubacio jogurt odmah je popustila odozdo i pocela da se cepa. Prodavacica je to videla i dala mi jos jednu kesu besplatno. Poenta je da ako vec naplacuju kese one treba da budu kvalitetnije. Ovo nije bilo bitno dok su ih delili besplatno, jelte, ali sad bi trebalo da bude.

    Sto se ekologije tice, naravno da ce naplacivanjem da smanje broj upotrebljenih kesa, ali to opet nece biti dovoljno da se zadovolje ekoloske norme. Treba ih izbaciti potpuno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.