Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost 1Beograd, 27.5.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic okupio je okupio je clanove Saveta za nacionalnu bezbednost na sednici u predsednistvu Srbije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Aleksandar Vučić je sinoć rekao da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da teroristički napad u Moskvi nije razlog za sazivanje sednice, ali da je bio neposredan povod.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je za sazivanje sednice Saveta za bezbednost „imao više razloga, a ovo je neposredni povod“.

U jučerašnjem terorističkom napadu u tržnom centru „Krokus“ u Moskvi, život je prema dosad poznatim informacijama izgubilo 99 osoba, a 145 je povređeno dok se za napadačima i dalje traga.

Vučić je rekao da je Srbija „jedna od najbezbednijih zemalja na svetu“, među „prvih deset odsto najbezbednijih gradova u svetu“.

„Važno je da mi preduzmo sve neophodne mere, nikada u potpunosti ne možete biti sigurni kada nešto može da se dogodi“, rekao je Vučić.

On je naveo da će na sednici Saveta za bezbednost sutra zatražiti da pripadnici bezbednosnih službi „u većem broju zaposednu šoping molove, stadione i sva druga mesta na kojima ima veći broj ljudi“.

Takođe je najavio i da će biti povećane kazne za one koji budu uhvaćeni sa hladnim oružjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari