Održana antiteroristička vežba MUP-a "Obruč 2020" (FOTO) 1Foto: Screinshot/Instagram Budućnost Srbije

Pripadnici više specijalnih jedinica i organizacionih celina policije održali su večeras pokazno-taktičku vežbu „Obruč 2020“, u kojoj su pokazali izvođenje protivterorističke operacije u noćnim uslovima, kao odgovor na teroristički akt opšteg, neselektivnog ubijanja, kao što se desilo nedavno u Beču.

Kako su objasnili organizatori vežbe, takav oblik terorističkog nasilja, masovnog ubijanja civila, u stručnim krugovima naziva se „Amok“, kada napadači ubijaju sve redom i zato sa njima nema pregovaranja, odmah se stupa u akciju.

Na vežbi su učestvovala 254 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i pripadnika beogradske policije, sa 28 vozila različite namene, dva čamca i pet helikoptera koji su po prvi put izveli vežbu noćnog desanta bez prethodne pripreme, zahvaljujući opremi koju letelice H-145 imaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pokaznoj taktičkoj vežbi prisustvovao zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima unutrašnjijh poslova i odbrane, čestitao je policajcima na odlučnosti u njenom izvođenju u realnom vremenu, trajanja 20 minuta.

Održana antiteroristička vežba MUP-a "Obruč 2020" (FOTO) 2
Foto: FoNet/MUP

Svi momci su fantastičan posao odradili i oni jesu garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije, konstatovao je on u obraćanju novinarima.

Vučić je poručio da sledećih dana i nedelja od tih pripadnika policije očekuje dobre rezultate u akciji borbe protiv mafije, ne samo u Beogradu, nego i u celoj Srbiji.

U vežbi ispred Palate Srbija učestvovovali su  pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije.

Cilj vežbe je da pokaže spremnost policije da „savlada teroriste i zaštiti građane“ u noćnom režimu i otežanim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari