Počelo suđenje po tužbi Vučićevog brata, Aleksić hoće nezavisno veštačenje 1Andrej Vučić Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je zahtevom odbrane za izuzećem sudije počeo parnični postupak po tužbi koju je brat predsednika Srbije Andrej Vučić podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i poslanika Miroslava Aleksića, zbog tvrdnji koje je izrekao o „aferi Jovanjica“.

Aleksićev advokat Borivoje Borović izjavio je posle ročišta da je Andrej Vučić izneo podatke i ukazao na zdravstvene probleme koje ima nakon što su u javnosti objavljivane tvrdnje Aleksića da je povezan sa vlasnikom „Jovanjice“ Predragom Koluvijom i da ga je on zvao telefonom.

Prema oceni Borovića, tužba ima manjkavosti, a sudija mu nije dozvoli da postavi dvadesetak pitanja vezanih za slučaj hapšenja Koluvije, zbog čega je zatražio njegovo izuzeće, jer smatra da se pristrasno ponaša.

Borović je naveo da je mlađi Vučić izjavio da ga nikad nisu zvali u Tužilaštvo za organizovani kriminal po krivičnoj prijavi koju je protiv njega i brata Aleksandra podneo potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, kao i da mu niko nije tražio veštačenje telefona.

Aleksić je optužio Andreja Vučića da ga je u sudnici vređao, nazivajući ga „Indijancem“ i budalom, kao da je vređao njega i Borovića rečima da su „žuti lopovi“ i „žuta banda“ i da je bio „vidno nervozan i rastrojen“.

Prema mišljenju Aleksića, cilj tužbe protiv njega je da skrene istragu od ljudi iz vrha države koji su povezani sa „Jovanjicom“ i koji su davali logističku podršku Koluviji.

Povodom svojih ranijih tvrdnji da je Koluvija prilikom hapšenja 13. novembra zvao Andreja Vučića, on je rekao da je iz Tužilaštva za organizovani kriminal dobijena zvanična informacija, gde se tvrdi da toga i sledećeg dana nisu utvrđeni kontakti sa braćom Vučić.

Nismo dobili ni izveštaje ni rezultate veštačenja telefona i zato ćemo tražiti nezavisno veštačenje, poručio je Aleksić.

On je naglasio da je Koluvija, na čijem poljoprivrednom dobru je nađena rekordna količina marihuane, bio pod zaštitom SNS i da je taj slučaj uneo razdor u tu partiju i njihove „klanove“, a sada se ovom tužbom „skreće tema sa toga – na duševno zdravlje Andreja“.

Vučićev advokat Vladimir Đukanović novinarima je rekao da je ono što su radili Aleksić i Borović u sudnici bestidna manipulacija i pokušaj uvođenja dokaza koji nemaju veze sa postupkom. Pokušavaju da prikriju svoj lopovluk i kriminal, konstatovao je Đukanović, koji smatra da će odbrana odugovlačiti sa postupkom, jer je i to „dokaz njihove nervoze“.

Prema njegovom mišljenju, suština cele priče je pokušaj kriminalizacije porodice Aleksandra Vučića, a Aleksić sada uvođenjem nebitnih dokaza želi da napravi medijski pritisak na pravosuđe. Đukanović je negirao da je Vučić vređao Aleksića, za koga tvrdi da mu je dobacivao, kao i Borović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari