Počelo uređenje jaruge u Zaječaru 1Foto: Shutterstock/Ultraskrip

Zajedničkim snagama, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ u saradnji sa radnicima JKSP „Zaječar“  počeli su radove na uređenju takozvane Glavne gradske jaruge.

Gradska jaruga se prostire od naselja „Podliv“ do Crnog Timoka, u dužini od 3.100 metara, a do sada je uređeno oko jedan kilometar jaruge, a narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, nastavlja se uređenje te jaruge koja je, kao i svake godine, zatečena u lošem stanju, što zbog same njene strukture, što zbog nesavesnih građana koji bacaju smeće, navode iz JKP Timok održavanje.

Prema njihovim rečima, juruga nije baš u tako zavidnom stanju jer je samo u jednom delu od čvrstog materijala, a većim delom dužine spada u grupu zemljanih jaruga, pa nakon kišne sezone, ona brzo urasta u korov i šiblje.

Osim toga, zemljani nanosi sužavaju korito, kao i smeće koje nesavesni građani izbacuju u samu jarugu.

Takođe, osim Gradske jaruge, u planu je uređenje svih jaruga u gradu u ukupnoj dužini od oko devet kilometara.

Iz ovog komunalnog preduzeća, dodaju, da je u okviru prolećnog uređenja javnih zelenih površina u Zaječaru, osim redovnog košenja trave u stambenim naseljima, radnici Službe „Zelenila“ Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uveliko rade na sadnji sezonskog cveća u centru grada i na Sportsko-rekreativnom kompleksu „Popova plaža“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari