Počeo Novogodišnji bazar u Kladovu 1Foto: J. B. K.

Par godina unazad plato pred Domom omladine u Kladovu, pred novogodišnje praznike posebno oživi jer je mesto, sada već tradicionalnog, Novogodišnjeg bazara. Bazar je inače deo manifestacije ,,Kladovo – opština otvorenog srca“ koja se u organizaciji Turističke organizacije opštine Kladovo odvija od 20. decembra do 17. januara iduće godine.

Osmišljena kao tradicionalna porodična manifestacija i mesto dobre zabave za sve posetioce, ove je godine započela Novogodišnjim bazarom.

Na platou pred Domom omladine Kladovljani i njihovi gosti mogu da kupe prazničnu dekoraciju, novogodišnje aranžmane, ukrasne proizvode, prigodne poklone.

Ovde se prodaju i autentične ruktvorine, predmeti nastali primenom starih zanata, čak i predmeti koji su nakon restauracije dobili novu upotrebnu vrednost.

Svojom ponudom predstavili su se i proizvođači slatkih i slanih proizvoda , meda, vina, rakija i drugih specijaliteta i đakonija.

-Interesovanja ima, uglavnom loklanog stanovništva. Kako se bliže praznici, očekujemo veću posetu, što od strane Rumuna koji slobodne dane provode u našem gradu, što od naših ljudi koji sun a privremenom radu u inostranstvu, a koji praznike provode u rodnom kraju. Izlagači kažu das u za ova dva dva zadovoljni prodajom i interesovanjem posetilaca – rekla je za Danas Aleksandra Vasiljević iz Turističke organizacije Kladova.

Za nedelju, 26. decembar priprema se poseban program u kome će veruju organizatori, podjednako uživati i deca i roditelji, jer će biti dečijih animatora, puno igre i muzike.

U program učestvuju učenici kladovske Muzičke škole “Konstantin Babić”, zatim plesna grupa “Rea Dance” i KUD “Polet” Kladovo.

-Manifestacija će biti organizovana na otvorenom prostoru uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera – naglašava Aleksandra Vasiljević.

Manifestacija “ Kladovo – opština otvorenog srca” odvija se pod pokroviteljstvom Opštine Kladovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari