Protest sindikata: Minimalna zarada ispod svake granice izdržljivosti (FOTO/VIDEO)

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" održan tradicionalni prvomajski protest

Ostavite komentar


  1. Šteta što Nikola Pašić nije živ, on bi pomogao našim radnicima.

    1. Nikola Pašić je bio poznat kao zaštitnik ondašnjih tajkuna i ratnih profitera. „Usrećili“ bi se radnici sa njime.

      1. Da, naravno! Izvinjavam se ako ironija nije bila dovoljno eksplicitna.

  2. Jedini izlaz iz ovog lavirinta je povecti minimalnu satnicu rada sa 155 din na 400din.Ukoliko ministar rada bude ignorisao zahteve sindikata kao sto se predpostavlja da ce i biti uzeti stiropore i pred SKUPSTINU do ispunjenja! Ukoliko to sindikati nisu kadri da sprovedu onda i ne treba da postoje!!! Ovako funkcionisanje istih vec godinama obesmisljavaju sami sebe.
    Napominjemda bi sa barem ovolikom satnicom bili cenjeniji od tih istih famoznih stranih investitora koji sa postojecom satnicom i sumnjaju u strucnost radnika.
    A posmatrano iz drugog ugla ovoliko obesmisljavanje skolstva i obrazovanja koje je lazno strucno Ministarstvo obrazovanja u velikoj meri pomaze da sa univerziteta i skola izlaze lazni strucnjaci i analogno tome isti „strucnjaci“su toga svesni pa se zadovoljavaju ovako mizernom satnicom te sami sebe devalvirau,

    1. Onda bolje da odmah povecamo satnicu na 1200 din, da nas cene jos vise.

  3. Ko god od radnika moze treba da se prekvalifikuje i bavi rvanjem, tekvondom, vaterpolom… i cim osvoji neku medalju, makar bronzanu na ev prvenstvu i eto penzije od 40.g u iznosu bar tri prosecne plate, koje nikad ne mogu ovde zaraditi

  4. Nemojte da nam se potrese prvorođeni! Ionako spava dva sata dnevno, mukica.

  5. O kakvom minimalcu govorite, ljudi? Nas Zakon o radu, je dozvolio da poslodavac nije u obavezi da isplati minimalnu zaradu zaposlenom, ukoliko nije ispunio standardni radni ucinak (citaj nemoguc zadatak). Koliko je takvih ljudi, zasto o tome ne govore sindikati?

    1. Kad su nam uveli merenje učinka, imao sam dve.pa i tri „norme“ a zarađivao isto kao i neko ko radi mnogo manje. 26.000 din. Sad sa ovim najvećim povećanjem u istoriji primam 28.000 din. Ne teši me što ima mnogo onih kojima je gore nego meni. Toliko sam slomljen da sam se razboleo.a.za lečenje, odmor, kvalitetnu hranu, nemam para. S ovakvom „perspektivom“ budućnosti nema.

  6. Vi sebe da nazivate sindikatima? Sramota, evo nas tzv. samostalnni sindikat hemije i nemetala, saglasio se da nas poslodavac otpusti i zaposli preko agencije za 50% manju platu. Proslo je dve godine povecase nam platu za 1000 din. sta docekasmo posle 30 god. staza?? I tako sve firme po Srbiji… U mom slucaju radi se o Henkelu///

  7. U VENECUELI POVECALI MINIMALAC YA 122 POSTO. BIO JE 3.46 DOLARA MESECNO A SADA JE 7.6 DOLARA..NISMO BAS NAJGORI…

  8. Koliko platu imaju predstvnici sindikata a koliko ih samo ima i to nastali 2002 do2012 g neki cak bili i ministri razni tipovi obilazili obecavali svasta skupljali potpise protiv prodavanja Firmi davali bezbezdnost odjedanput 700 000 hilj, radnika na Birou Rada zemlja Srbija u haosu a Sindikati preziveli i dalje haraju a postali Stranacki ko da Vise snjima smo

  9. Nazalost,bio sam u pravu sto se tice brojnosti prisutnih na ovom skupu !! A samo kisa i lose vreme su smanjili broj „rostiljdzija“. Al’ kad’ sam u vestima video da je u jednom momentu ( tokom emitovsnja internacionale. ..mislim) z.stoiljkovic „zagrlio“ onog laznog sindikalca iz SSSS, lj.orbovica,doslo mi je da povratim.. Zasto ???? Pa njegova“aktivnost“ tokom proteklih 20 god. od kako „vodi“ taj sindikat,je nanela vise stete radnicima od poslodavaca. Bay the way,on i „njegov“ sindikat „zastupaju“ zaposlene u tkzv. “ javnom sektoru“ i nisam cuo da se SSSS potrudio da organizuje poxruznicu u …npr. „Yuri“ ili u „Pompeji“ ili „Draxmajer“-u u Zrenjaninu ??? Eeeeeeeee to bih voleo da vidim !!! Ovako, ne bi me cudilo da su „dva lidera“ ( bljak) sindikata,posle setnje otisla na riblju corbu…u kafanicu….o trosku sindikata…naravno !!!

  10. Nazalost,bio sam u pravu sto se tice brojnosti prisutnih na ovom skupu !! A samo kisa i lose vreme su smanjili broj „rostiljdzija“. Al’ kad’ sam u vestima video da je u jednom momentu ( tokom emitovanja internacionale. ..mislim) z.stoiljkovic „zagrlio“ onog laznog sindikalca iz SSSS, lj.orbovica,doslo mi je da povratim.. Zasto ???? Pa njegova“aktivnost“ tokom proteklih 20 god. od kako „vodi“ taj sindikat,je nanela vise stete radnicima od poslodavaca. Bay the way,on i „njegov“ sindikat „zastupaju“ zaposlene u tkzv. “ javnom sektoru“ i nisam cuo da se SSSS potrudio da organizuje podruznicu u …npr. „Yuri“ ili u „Pompeji“ ili „Draxmajer“-u u Zrenjaninu ??? Eeeeeeeee to bih voleo da vidim !!! Ovako, ne bi me cudilo da su „dva lidera“ ( bljak) sindikata,posle setnje otisla na riblju corbu…u kafanicu….o trosku sindikata…naravno !!!

  11. Da sam ja vlast, uživala bih sa ovakvim sindikatima. Ukinula bih zarade, bolovanja, godišnje odmore- sve. Skupilo bi se 100-200 ljudi u šetnji po lepom danu, izveli bi neki laki performans, mahali zastavama i- to je to- odoše kućama. Dala bih neku izjavu za medije, tipa: Pokušaćemo sve što možemo, znam- teško je, ali biće bolje itd. Spdačina! Ajd’ vidimo se sledećeg 1. maja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.