Počinje prvi partnerski forum za izradu Plana razvoja Kladova 1Foto: Opština Kladovo

Opština Kladovo pokrenula je proces izrade plana razvoja za sedam godina u koji će kao konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja ovog dugoročnog planskog dokumenta biti uključen partnerski forum. Za prvu sednicu, zakazanu za petak, 21. oktobar, poziv za učešće je upućen na više od 100 adresa.

Izrada Plana razvoja sprovodi se u okviru Projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“.

Zajednički ga sprovode GIZ, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Balkanski centar za regulatornu reformu u saradnji sa Republičkim sekreterijatom za javne politike.

Kako navode nadležni u lokalnoj samoupravi, ovaj proces će u Kladovu voditi Koordinacioni tim, koji će činiti predstavnici lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i ostali značajni učesnici iz naše sredine, okupljeni u Partnerski forum.

Zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata, partnerski forum je, kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva.

Ovo telo pruža mogućnost okupljanja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad Tematskih radnih grupa i za prvu sednicu partnerskog foruma, zakazanu za petak, 21. oktobar, poziv je upućen na više od sto adresa.

Nakon prvog sastanka Partnerskog foruma, lokalna samouprava će pristupiti izradi Plana razvoja kroz rad Tematskih radnih grupa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari