U Višem sudu u Novom Sadu održano je danas pripremno ročište, te zakazan glavni pretres za 17. februar kada počinje suđenje Slobodanu Milutinoviću zvanom Snajper, osumnjičenom za više krivičnih dela povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.

Milutinović se nalazi u pritvoru od septembra 2021. godine, a pritvor mu je produžen do 17. februara.

Optužnicom Milutinoviću se na teret stavljaju krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je on 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J. sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.

Milutinović je navodno bio u emotivnoj vezi sa oštećenom više od godinu dana. Kada je ona odlučila da je prekine,  on se navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, odveo je u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali svedoci, majka i rođena sestra U. J., potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene. Kao posebno osetljivi svedok, U.J. je dala izjavu iz skrinsobe.

Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj zakonitoj supruzi Tamari je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra 2021. godine.

Supružnici se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari