Kompanija „Koka-Kola“ u saradnji sa Opštinom Surdulica, Javnim preduzećem Vodovod i kancelarija organizovala je za mlade u Surdulici akciju čišćenja korita reke Vrle. U okviru kampanje Dan Dunava 2010, a pod sloganom „Aktivni za reke!“ ova akcija je okupila više od 60 volontera koji su čistili korito reke od ambalažnog otpada.

– Akcije čišćenja „Aktivni za reke!“ koje Koka-Kola sistem sprovodi već mesec dana, imaju za cilj da podignu svest građana o važnosti zaštite reka i voda uopšte. Želimo da zainteresujemo i motivišemo lokalno stanovništvo da brine o svojoj životnoj sredini kako bi oni i buduće generacije imali kvalitetnije uslove za život. Akcije su deo tradicionalne kampanje Dan Dunava kojom želimo da damo doprinos zaštiti i očuvanju najveće evropske reke – rekla je predstavnica „Koka-Kole“ Tijana Marković. Akciju ova kompanija organizuje širom Srbije.

– U okviru akcije “Aktivni za reke”, očistili smo deo korita reke Vrle. Osim ove akcije, Opština Surdulica je formirala i Fond za zaštitu životne sredine, sa značajnim finansijskim sredstvima kojima će biti podržana realizacija svih ekoloških projekata na teritoriji opštine. U njima će učestvovati sva preduzeća koja posluju u Surdulici i njenoj okolini i svojim tehnologijama narušavaju životnu sredinu, a sve u cilju vraćanja Surdulici imidža vazdušne banje koji je nekad imala – rekao je predsednik Skupštine opštine Surdulica Čeda Mitić. U naredna dva meseca iste akcije biće organizovane i u Subotici, Novom Sadu i Beogradu, a akcija je već realizovana u Čačku, Nišu i Paraćinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari