Podrška notara Nemačke, srpskim notarima 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Brett_Hondow

Javnobeležnička komora Srbije imaće pomoć i podršku Notarske komore Nemačke u razvoju i unapređenju te profesije, pre svega kroz redovnu razmenu iskustava, dogovoreno je u Berlinu na sastancima predstavnika dve komore i Ministarstva pravde Srbije, saopštila je danas Javnobeležnička komora.

Delegacija Ministarstva pravde Srbije i Javnobeležničke komore Srbije boravila je u dvodnevnoj poseti Berlinu, gde su održali više sastanaka sa predstavnicima Notarske komore Nemačke.

Tokom posete, ministarka pravde Nela Kuburović i predsednik Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić potpisali su sa Notarskom komorom Nemačke i Memorandum o razumevanju o ciljevima digitalizacije radnih procesa pri komunikaciji javnih beležnika i javnih registara.

Veoma je važno za čitav pravosudni sistem u Srbiji da funkciju javnog beležnika podignemo na što viši nivo i da najboljim mogućim radom, uvek u skladu sa zakonom, steknemo i učvrstimo poverenje građana, ocenio je Cvejić.

Otkako je uvedeno pre četiri godine, javno beležništvo u Srbiji je prošlo trnovit put, u kome je imalo nesebičnu pomoć Ministarstva pravde i podršku kolega iz Nemačke. Naša saradnja se nastavlja i unapređuje, kazao je Cvejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari