Podsetnik za Kikinđane da plate porez 1Foto: Grad Kikinda

Sekretarijat lokalne poreske administracije u Kikindi obavestio je poreske obveznike na području ovog grada da je rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu za 2023. godinu 14. februara.

Kao su anveli u obaveštenju, porez na imovinu se utvrđuje za celu kalendarsku godinu, odnosno od dana nastanka poreske obaveze do kraja godine i plaća se tromesečno u roku od 45 dana od početka tromesečja.

U objašnjenju se navodi da su rate za plaćanje poreza na imovinu ove godine 14. februara, 15. maja, 14. avgusta i 14. novembara.

Do dospelosti rešenja o utvrđivanju poreza za tekuću godinu, porez se plaća akontativno u visini obaveze za poslednje tromesečje 2022. godine.

Razliku između poreza utvrđenog rešenjem Sekretarijata lokalne poreske administracije i akontativno uplaćenog poreza na imovinu za tromesečje za koje je poreska obaveza dospela, obveznik je dužan da uplati u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreske obaveze.

Za dospele a neuplaćene obaveze obveznik poreza na imovinu plaća kamatu, shodno članu 75 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari