U akciji ozelenjavanja područja u neposrednoj blizini cementare Titan u Kosjeriću, oko 400 građana, zaposlenih u toj fabrici i predstavnika lokalne samouprave, posadili su više od 400 stabala. U akciji, čiji su ciljevi bili da se, kroz druženje, zabavu i takmičenje, osnaži saradnja i dijalog fabrike i lokalne zajednice, ukaže na potrebu brige za očuvanje zdrave životne sredine, kao i da se podstakne volonterizam, učestvovali su Miroslav Gligorijević, generalni direktor cementare, i Milijan Stojanić, predsednik opštine.


Podsetivši da je prošle sedmice javnosti predstavljen Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju cementare, ali i da su organizovana tri okrugla stola, Gligorijević navodi da je fabrika ponosna na ostvarene rezultate, te da je ovog puta želela da u saradnji sa građanima formira zeleni pojas oko cementare.

– Potvrda dobrih odnosa sa našim komšijama je odziv, jer je u toj akciji učestvovalo više od sto građana. Svesno i kontinuirano radimo na tome da kvalitet prirodne sredine u Kosjeriću i okolini bude na najvišem nivou, a trudićemo se da i ubuduće učestvujemo u svim aktivnostima koje doprinose zajednici“, kazao je direktor Gligorijević.

– Svesni smo toga da su ulaganja od 15 miliona evra nedostižna za većinu subjekata u našem regionu i da ne postoji veliki broj kompanija koja su u prilici da pomognu razvoj lokalne zajednice u iznosu od 615.000 evra. Te činjenice, uz smanjenje uticaja na životnu sredinu od 10 do 100 puta za prethodnih deset godina, predstavljaju samo neka od dostignuća na koja smo veoma ponosni i na čijem ćemo daljem unapređenju nastaviti da radimo“, poručio je Gligorijević, generalni direktor.

Uz podsećanje da je od 2002. godine, od 55 miliona evra namenjenih unapređenju radnih uslova, povećanju kapaciteta i optimizaciji poslovnog procesa, u zaštitu životne sredine uloženo više od 15 miliona evra, u fabrici navode da će i dalje insistirati na transparentnosti i prilikom uvođenja alternativnih goriva u proces proizvodnje, koji, kako se navodi, predstavljaju „višestruku korist za lokalnu zajednicu, životnu sredinu i kompaniju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari