U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutru na putu Temska – Topli Do na Staroj planini kraj Pirota poginuli su otac i sin, čiji se kamion survao u provaliju od oko pedesetak metara.

Tom prilikom život su izgubili otac Ivica Ristić(43) i njegov sin Nenad (16) iz Pirota koji su kamionom krenuli u selo Topli Do. Oni su juče sahranjeni na Tijabarskom groblju u Pirotu.

Istražni sudija Opštinskog suda u Pirotu Božidar Đorđević koji je obavio uviđaj na licu mesta, rekao je medijima da se nesreća dogodila oko šest sati ujutru.

– Još nismo utvrdili uzrok nesreće, ali iz za sada neobjašnjivih razloga kamion se survao u provaliju u kanjon reke Temštice i tom prilikom su obojica izgubili život. U kamionu, osim njih dvojice nikog drugog nije bio. Kamion je bio prazan. Oni su prema izjavi rodbine pošli u selo Topli Do po ogrevno drvo. Otac Ivica je poreklom iz obližnjeg sela Zaskovci, a živeli su u Pirotu – rekao je sudija Đorđević.

Teren gde se survalo vozilo u kanjon je jako je nepristupačan pa su u izvlačenju tela učestvovali policija i vatrogasno-spasilačke ekipe Sektora za zaštitu i spasavanje Policijske uprave Pirot. Ristići se unazad nekoliko godina bave sečom i prodajom ogrevnog drveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari