Pogled na istoriju iz dijaspore

CATENA MUNDI

Ostavite komentar


  1. Svakome u Srbiji ko je iole objektivan i ume da razmislja je jasno da su Cetnici bili regularna vojska, antifasisticki, patriotski i sto je mozda i najvaznije – demokratski pokret./ ovo sve ne znaci da neki od njih nisu vrsili zlocine/ Mnogim partizanskim unucima, koji su i dalje vladajuci, je to tesko prihvatiti ali cinjenice su neumoljive kao i npr odlikovanja od DeGola i Trumana. Uostalom mi danas imamo skoro sve cetnicke ideje ne zato sto su fasisticke nego zato jer su demokratske – Danasnji Grb Srbije je, ako hocete, cetnicki i zvao se kokarda, tu rec u komunizmu niste smeli da pomenete. Toliko o istoriji danas ljudi Srbije od dijaspore ocekuju bar jednu banku /bankicu/ posto je boljestojeca od nas pa tako braco da zaradjujemo i mi i vi.

  2. Njegov jedini greh je sto je branio kapitalizam od komunisticke revolucije. I u Rusiji su Romanovi pobijeni, to je pravilo u komunizmu

  3. На Светосавском конгресу Равногорског покрета, одржаном 27. јануара, 1944. године у селу Ба, учествовали су представниици свих Странака које су постојале у Краљевини Југославији пре Другог светског рата, сем Комунистичке партије и Љотићевог, Збора.
    Овај податак, потврђује демократски карактер, ЈВуО, и њеног команданта – генерала Драже Михаиловића!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.