Pogledajte zašto kod ovog uređaja nema više čišćenja 1Foto: Promo

Posle svetske premijere novi IQOS ILUMA konačno je stigao i u Srbiju. U pitanju je najinovativniji uređaj koji ne sagoreva, već zagreva duvan, a upotreba duvanskih patrona namenjena je isključivo punoletnim pušačima.

Ovaj elektronski uređaj predstavlja najbolji proizvod kompanije Philip Morris, do sada, jer koristi najnoviju tehnologiju zagrevanja duvana. U pitanju je SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM – tehnologija zagrevanja duvana, bez oštrice i potrebe za čišćenjem. Inovativna tehnologija zagrevanja u ovim uređajima, zagreva duvan unutar novih tipova patrona, posebno dizajniranih samo za ovaj uređaj, koji se proizvode u Italiji, u fabrici Philip Morris Manufacturing & Technology, u Bolonji.

Nova Autostart funkcija automatski počinje da zagreva patronu kada se stavi u držač uređaja. Novi uređaj nema oštricu i omogućava čistiji način zagrevanja duvana. Osim toga, nema sagorevanja, nema pepela, nema duvanskog dima ili neprijatnog mirisa koji bi mogao da smeta ne samo korisnicima nego i okolini.

Postoje tri modela ovog uređaja, baziranih na istoj tehnologiji zagrevanja, a ne sagorevanja duvana, čime se nivo toksičnih materija u proseku smanjuje i do 95 procenata, u poređenju sa tradicionalnim cigaretama. Iako oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost i nosi određene rizike, predstavlja bolju opciju od cigareta, jednostavniji i tehnološki pouzdaniji proizvod za punoletne koji bi inače nastavili da puše.

„Stalnim unapređivanjem portfolia proizvoda koji zagrevaju, a ne sagorevaju duvan, kompanija potvrđuje svoju posvećenost misiji – Budućnost bez duvanskog dima i nastavlja da predvodi transformaciju duvanske industrije ka smanjenju štetnosti. Broj pušača, u mnogim zemljama koje intenzivno sprovode ovu strategiju smanjenja štetnosti, znatno se umanjio, uz upotrebu alternativnih bezdimnih proizvoda, poput uređaja koji zagrevaju. Kompanija Philip Morris, kao svetski lider u proizvodima ove vrste, nastavlja da doprinosi ovim pozitivnim promenama, kako u svetu, tako i na tržištu Srbije. U skladu sa tim, kompanija je nedavno najavila novu investiciju od 100 milona dolara u inovaciju fabrike u Nišu, u cilju pokretanja prve proizvodne linije bezdimnih duvanskih proizvoda u Srbiji“, istakao je prvi čovek ove kompanije u Srbiji, Aleksandar Jakovljević.

Na globalnom tržištu, Philip Morris proizvodi bez dima se prodaju na više od 80 tržišta u najvećim gradovima ili državama, a kompanija procenjuje da je više od 19,4 miliona punoletnih osoba, širom sveta, već prešlo na IQOS i prestalo da puši tradicionalne duvanske proizvode. Cilj kompanije je da do 2025. godine, najmanje 40 miliona pušača, koji bi inače nastavili da puše cigarete, pređe na proizvode bez duvanskog dima. Novi IQOS ILUMA uređaji dostupni su u prodaji, u IQOS radnjama.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.