Pojedine bolnice uvode obaveznu vakcinaciju za hospitalizovane

Zakonski problematično, epidemiološki ispravno

Ostavite komentar


  1. Upitna????? Citaj moralno eticki neispravna ustavno protivazkonita apsolutno za zatvor onom ko je propisao. pod uslovom da ima pravne drzave a zbamo koliko je uma i gde je pravosudje. Da nije tako niko se ne bi usudio da ovo izgovori a kamoli napise.

  2. Odbijanje pruzanje pomoci nije nista novo. Pozivanjem hitne pomoci retko ko dobije pomoc sto je ne tuzno nego jezivo. Ovakvo iskustvo ima vecina građana.

  3. Da se ne lažemo i pričamo okolo naokolo, obavezna vakcinacija se ne uvodi jer se zna da nije moguća u praksi. Jedno su želje, drugo realnost. Ulice bi istog momenta bile pune i vlast bi imala velike muke sa neredima. Druga su vremena u odnosu na ona kad je bila Variola, sad ako građani nešto neće, onda neće. Može da se proba sa represijom, naravno, i to bi se sigurno uradilo negde u svetu, ali svi znaju da u današnje vreme to nije realno. Zato, ajde da počnemo stvari da nazivamo pravim imenima, jedno je imati argumente a drugo je imati petlju. Mora se imati i jedno i drugo.

  4. Dakle, da bi postigli efekat pcr test bi trebalo za medicinare raditi svakodnevno pre pocetka rada, sve ostalo su gluposti. I vakcinisano osoblje moze da oboli i da siri zarazu a da pritom misli da je malo prehladjen. Vakcinacija je iskljucivo radi opstanka sistema koji je podlozan vecitoj medikalizaciji i profiterstvu, a ne preventivi i zdravlju. Za preventivu nam je potreban cist vazduh, dobra voda i zdrava hrana, nista sto po tom pitanju vlada radi od pocetka ove strahodemije. Za rekreaciju je svako odgovoran sam, a za mentalno zdravlje svi mi zajedno, cujem najveci efekat se postize iskljucivanjem sa kablovskog matriksa.

  5. Vau kakav tekst, ne znam da li da pre pohvalim pisca teksta i novine koje su ga objavile ili precednika udruzenja pacijenata koji ne brani prava pacijenata. Kada se bolnice suoce sa masovnim tuzbama povuci ce same takvu odluku. Eh Orvele, Orvele….

  6. Za lecenje u nasim bolnicama danas je potrebnije od vakcine imati pun novcanik jer sve usluge,lekovi i potrosni materijal se danas u tim bolnicama placa.

  7. Ovakva protivzakonita postupanja pojedinaca će košatati državu više nego svukupna cena nabavljenih vakcina! Ovo su flagrantna kršenja onovnih ljudskih prava i sloboda, čak i kada bi doneli neki interni propis na nivou RS…

  8. Uvodjenje obavezne vakcinacije bilo bi suprnotno svim medjunarodnopravnim aktima kojima se garantuju osnovna ljudska prava. To konkretno znaci da bi RS u perspektivi mogla da pasuje po osnovu naknade stete svakom ugrozenom gradjanimu po vise miliona dolara!!!

  9. Nije loša ideja s obaveznom vakcinacijom.
    Hoćeš lečenje u bolnici? U redu, ali prvo moraš da dokažeš da nemaš virus, tj da nećeš zaraziti i pobiti pacijente koji su već u bolnici.
    Svi koji se pozivate na ljudska prava, zanemarujete jedno od osnovnih, a to je da svako mora da ima obzira prema drugome, tj ne sme da ugrožava druge.

  10. Pravnik Savo Pilipović, predsednik Udruženja pacijenta Srbije kaže da je ovakva odluka nezakonita ali njegovo udruženje je podržava…
    Blago pacijentima kakav pravnik ih zastupa.
    Ja sam inače vakcinisan i nisam pravnik već lekar, ali osnovno dostojanstvo kao i razum mi ne dozvoljavaju da podrzim nezakonitu odluku…da li ima nekog u Srbiji da se zalaže za zakon pravo i pravdu. Zar sve mora da bude u obliku prevare i muljanja…ako Lončar ima pravo da naredi obaveznu vakcinaciju neka potpiše dokument i preuzme odgovornost a ne ovakvim ulicarskim metodama da se koristi

  11. Ima jedna sitnica koju svi i sa leva i desna pa i anti-vaxeri (vakcino-skeptici i transvakseri su nesto drugo i pozitivno) preskacu.
    Nemoguce je da propisem obaveznu vakcinaciju necim sto nije vakcina a pri tom nije odobreno za RUTINSKU vec samo USLOVNO odobreno za URGENTU upotrebu.
    Prema tome do leta 2023 dok se ne zavrse studije ili ako FDA popusti (ali to ce tek biti skandal vasionskih razmera) makar do sledeceg proleca (Moderna i Pfizer hoce da traze puno odobrenje) mogu samo da prete i sede u kucici. Ne samo u Srbiji vec svuda. U suprotnom malo ce biti drzavni budzet za isplatu tuzbi i nadoknadi stete.

  12. Svi vi propagatori nečeg što još nije vakcina u punom smislu te reči jer je još u kliničkom ispitivanju i njeno dejstvo je pod znakom pitanja, treba da završite gde vam je mesto. U zatvoru.
    Mogli biste biti radoznali i napišite članak o broju umrlih direktno od „vakcine“ i vrstama trajnih neželjenih posledica i o broju takvih nesrećnika u Srbiji i svetu. Onako novinarski, a ne podanički.

  13. I spaljivanje ljudi, odsecanje udova, glave, vadjenje creva, organa sve je medicinski i drustveno ispravno a nije ni pravno, prirodno, moralno, eticki, savesno bas na tim principima humanosti pociva i traje drustvo i medicina

  14. Volela bih da znam na osnovu kog akta mogu da uvedu obaveznu vakcinaciju vakcinama koje nisu prošle sve faze ispitivanja. I nece do januara 2023. Koji je to dokument koji pacijent treba da potpiše da dobrovoljno pristanaje na učestvovanje u studiji, za obaveznu vakcinu?! Meni zvuči kontradiktorno. Znači, treba da potpišemo obavezno učestvovanje u studiji.
    Da ne bude zabune, ja jesam za vakcine, sve sam primila, ukljućujući i onu protiv sezonskog gripa svake godine.
    Ali ovo je nerazumno.
    Dalje, ležeći pacijenti su „ležeći“ jer nisu zdravi, a to gotovo automatski podrazumeva da nije bezbedno da prime vakcine. Ko će biti odgovoran za posledice? Mozda ce kao dijagnoza pisati „nejasne okolnosti“ koje su se uvele kap nova dg.
    Samo pitam…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.