Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasićje povodom Dečje nedelje posetio decu koja se leče u pirotskoj Bolnici i tom prilikom Dečjem odeljenju ove ustanove poklonio aparat za merenje kiseonika u krvi kod dece, vrednosti 120.000 dinara

– Naša je želja da ovo odeljenje ima što manje pacijenata. U toku ove i protekle godine smo u nekoliko navrata nabavkom raznih aparata koji su nedostajali, pomagali smo Zdravstveni centar Pirot i njegovo Dečje odeljenje. Ove i prošle godine smo ovom Odeljenju poklonili dva ultrazvuka a nabavljali smo i posteljinu i pidžame. U sledećoj godini ćemo kupiti još jedan aparat – inkubator s lampom – rekao je Vasić, dodajući da lokalna samouprava dobro sarađuje sa Zdravstvenim centrom.

Direktor Zdravstvenog centra Pirot dr Radovan Ilićje zahvalio na poklonu, rekavši da je lokalna samouprava i do sada pomagala ovu zdravstvenu ustanovu.

– Još jedanput zahvaljujemo lokalnoj samoupravi koja ima sluha za naše potrebe i koja nam pomaže oko nabavke aparata a sve u cilju boljeg zdravlja dece. I ovo je jedan rezultat uspešne saradnje. Imperativ je rukovodstva opštine da ovaj grad zaista bude po meri dece. Ovaj aparat koji je kupljen za potrebe Dečjeg i Odeljenja neonatologije je veoma značajan jer služi za praćenje vitalnih parametara kod dece – rekao je dr Ilić.

Mališane koji se leče na ovom Odeljenju pozdravila su deca iz vrtića „Lane“ prigodnim programom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari