Sportski centar u Pirotu pod pokroviteljstvom opštine Pirot i Korporacije „Tigar“ organizovao je treću po redu Božićnu školu sportova koja će trajati do 15. januara. Škola će okupiti oko 3.000 učenika iz osnovnih i srednjih škola i vrtića i trajaće do 15. januara.

– Škola traje deset dana i biće zastupljeno 19 sportova – odbojka, rukomet, košarka, fudbal, mali fudbal, američki fudbal, tenis, karate, kik boks, boks, skijanje, plivanje, ali i ples i balet… Biće organizovane i škole animiranog filma, tkanja i po prvi put korektivne gimnastike za decu sa posebnim potrebama – kaže direktor Sportskog centra Nenad Đorđević, dodajući da je ova škola poklon deci kako bi na što kvalitetniji način provela svoj zimski raspust.

Predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, na otvaranju škole rekao je da je ona i ovoga puta izazvala veliko interesovanje i izrazio očekivanje da će mnogi od đaka nastaviti da se bave sportom.

Izvršni direktor za kadrove u Korporaciji „Tigar“ Milivoje Nikolićkaže da ova fabrika podržava masovni sport.

– To nije ni prvi ni poslednji put da podržavamo sport, a trenerima poručujemo da širom otvore oči jer će među ovom decom svakako pronaći mnogo talentovanih za razne sportove. Veoma je važno zdravo odrastanje mladih, a upravo sport to pruža – rekao je Nikolić.

Škola će se uglavnom održavati u Sportskoj hali „Kej“ i balon hali u Pirotu, na skijaškim terenima kod Planinarskog doma na Staroj planini i na bazenu „Čair“ u Nišu, budući da Pirot još uvek nema zatvoreni bazen, a plivanje je, sudeći po anketi, najomiljeniji sport među đacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari