Jovanka Pajić iz Bezdana, koja se bavi proizvodnjom i izvozom kartonske ambalaže i registratora, stoti je potpisnik ugovora za kredite koje pokriva Garancijski fond AP Vojvodine.

Predsednik PIV-a Bojan Pajtić joj je čestitao dodajući da svako 20 preduzeće u Vojvodini je u vlasništvu žena, koje su u Vojvodini i u Srbiji brojnija populacija. „Naša želja, a i ambicija je da sprovedemo emancipaciju na svim poljima, tako da smo povodom razvoja ženskog preduzetništva nedavno dobili nagradu u Strazburu“, rekao je dr Pajtić.

U proteklom periodu, po ovim konkursima, Garancijski fond Vojvodine je za ove namene angažovao garantni potencijal u iznosu od 114,4 miliona dinara, omogućio je nabavku opreme neophodne za početak i unapređenje obavljanja delatnosti za 100 preduzetnica, te otvaranje 388 novih radnih mesta.

Krediti po ovim Konkursima, koji su još u toku, odobravaju se do milion dinara kao START-UP krediti radno neaktivne žene ili do 2 miliona dinara za preduzetnice i vlasnice malih preduzeća koje delatnost obavljaju manje od 3 godine, sa fiksnom kamatnom stopom od 6,95 odsto sa rokom otplate od 6 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari