Pokrajinski sekretarijat dobio sporove za vraćanje 7 miliona dinara od medijskih projekata 1Foto: Pixabay/Pexels

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dobio je od 2011. godine sporove protiv deset podnosilaca projekata koji su nenamenski potrošili nešto više od 7 miliona dinara, dobijenih na medijskim konkursima.

To je prenelo danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Udruženje je u saopštenju navelo između ostalog, da je Sekretarijat, kojeg zastupa pokrajinsko Pravobranilaštvo, tužio „Dnevnik“ Holding AD za novinsko izdavačku delatnost iz Novog Sada zbog nenamenskog trošenja skoro 2,2 miliona dinara iz budžeta za štampanje javnog glasila „Dnevnik“ u 2011. godini.

„UNS-u je u Pravobranilaštvu rečeno da je Privredni sud u Novom Sadu 2015. godine obavezao ‘Dnevnik’ Holding AD da vrati novac u budžet i plati troškove postupka, ali da je vraćanje obustavljeno jer je ovo preduzeće bilo u stečaju. U stečajnom postupku usvojen je Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), te je naplaćeno potraživanje u iznosu od 4.497.182,29 dinara u korist Autonomne pokrajine Vojvodine“, rečeno je UNS-u u Pravobranilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari