Pokrenuta peticija "Pravda za Nikolinu" 1

Roditelji Nikoline Janković, devojčice koja je preminula u decembru nakon što ju je u udario auto na pešačkom prelazu u Kragujevcu, pokrenuli su online peticiju Pravda za Nikolinu.

Peticiju je za nešto više od 24 sata potpisalo preko 4,000 ljudi.

Peticijom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica i iste te ulice učine bezbednim za sve druge učesnike u saobraćaju.

– Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga – navodi se u saopštenju povodom pokretanja peticije.

Dalje se podseća da nakon skupa održanog u subotu 14. januara pod nazivom “Pravda za Nikolinu” sudstvo i nadležni organi se nisu oglasavali niti je Nikolinin ubica pritvoren i pored nekoliko stotina uznemirenih građana i apela dve najveće gradske škole.

– Peticija se odnosi na svu decu i pešake nastradale na pešačkim prelazima. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca… svi su preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko još do sledeće tragedije ptimoo se – ističe se na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari