Pokret mladih Niša podržava protest “Niš ne da tužiteljke” 1Foto: Pokret mladih Niša

Pokret mladih Niša podržao je protest „Niš ne da tužiteljke“, koji se organizuje danas u znak solidarnosti sa zamenicama višeg javnog tužioca u Beogradu Bojanom Savović i Jasminom Paunović.

Protest počinje u 17 časova ispred Narodnog pozorišta.

“Podržavamo zahtev za vraćanje tužiteljki na stara radna mesta, smenu višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić, kao i smenu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac. Tužiteljke su obespravljene samo zato što su pokušavale da rade svoj posao i pružale otpor svom šefu. Svi ovi zahtevi staju u dve reči – nezavisno pravosuđe „, naveli su u Pokretu mladih Niša.

Oni podsećaju da su dve tužiteljke premeštene na druga radna mesta nakon što su istraživale malverzacije u najvećem državnom preduzeću Elektroprivredi Srbije, za koje se sumnja da iznose oko 7,5 miliona dolara.

Ovaj protestni skup je najavljen i kao „svenarodni protest ‘Ne damo naše Laure’ “, po Lauri Kovesi nekadašnjoj uspešnoj antikorupcinoj tužiteljki Rumunije.

Pokret mladih Niša podržava protest “Niš ne da tužiteljke” 2
Foto: Poziv preko društvenih mreža

“Smenjene su samo zato što su radile svoj posao. Jer su otkrile veliku korupcionašku aferu. Jer su uhapsile ljude koji su, između ostalog, bili zaduženi i za rekonstrukciju centralnog trga u Nišu. On nije hteo da da Gašića. Mi ne damo naše tužiteljke“, piše u pozivu na protest.

Građani su ovih dana pozivani na ovaj skup preko društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari