Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneće krivične prijave protiv neimenovanih lica koja su sprovodila nasilje prema građanima na jučerašnjem protestu u Novom Sadu, navodi se u njihovom saoštenju.

Pored policije i privatnog obezbeđenja, na ovom protestu bila su prisutna i nepoznata lica za koje sumnjamo da su batinaši SNS poslati da nasiljem izazivaju strah, ovo je inače poznata i vrlo česta praksa režima, tvrde iz Ne davimo Beograd.

„Generalni urbanistički plan Novog Sada je jedan od najvažnijih dokumentata za budućnost ovog grada i potpuno je normalno da vlada veliko interesovanje za njega. Činjenica da je predato preko 12 hiljada primedbi građana, a da nijedna nije usvojena od strane vlasti, vodi protestima i nezadovoljstvu. Šta drugo očekuje vlast? Da li režim zaista očekuje da ljudi ćute dok im se otimaju celi delovi grada, obale, šume?“, nastavljaju u saopštenju.

Kako kažu, Krivične prijave podneće protiv batinaša koji su sprovodili nasilje nad građanima i na taj način žele da poruče da je ono neprihvatljivo. Pokret Ne davimo Beograd se bori da u našoj zemlji zakoni i pravila važe jednako za sve, a ne da SNS batinaši zavode red.

„Umesto da dozvole da se jedan od predstavnika nezadovoljnih građana obrati Skupštini grada Novog Sada, vlast se odlučila da nasiljem odgovori na stručne argumente. Nebojša Milenković se uredno danima ranije, prijavio pismenim zahtevom da se obrati Skupštini grada. Umesto da čuje argumente, vlast je poslala batinaše na okupljene ljude”  izjavio je Radomir Lazović, narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd koji je i sam napadnut.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari