Pokret ujedinjenih fantoma: Da li su nas napali Janičari? 1Foto: PUF

Da li su pripadnike Pokreta ujedinjenih fantoma, Milana Pernata i Miljana Čičića, napali pripadnici navijačke grupe Janičari koji su bili izuzetno angažovani na suzbijanju letošnjih protesta protiv vlasti, pitaju u otvorenom pismu ministra policije Aleksandra Vulina iz ovog pokreta.

Oni traže javni odgovor na pitanje ko je Milana Pernata 8. jula prošle godine tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije napao sa upaljenom bakljom, uperevši mu je u lice i tom prilikom otimajući mobilni telefon. 

– Nakon što mu je oteo telefon, napadač je viknuo “ovo ti je pozdrav od Neše sline”, a zatim pobegao u gužvu.Ovaj slučaj je isto veče prijavljen PU Zrenjanin i do dana današnjeg nema odgovora na pitanje ko je to uradio. Da li postoji mogućnost da su lica koja su napala PUF pripadnici navijačke grupe „Janjičari“ koji su bili izuzetno angažovani na suzbijanju letošnjih protesta, pri čemu su napadali građane koji su iskazivali nezadovoljstvo režimom. Ova vlast je pretvorila Srbiju u jedinu zemlju na svetu gde se kriminalci nazivaju navijačima, i gde takvi imaju štekove na drzavnom stadionu, jednog od dva najveca kluba u zemlji – naveo je Miljan Čičić.

On je zapitao i da li je Srbija zaista bolje i bezbednije mesto za život ili je reč o selektivnoj pravdi, nakon slučaja nedavnog hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Izrazivši sumnju da je to dobro samo za vrh vlasti ali ne i za obične građane jer, kako navodi, prava potrvda borbe protiv organizavanog kriminala je rešavanje afera Jovanjica, Krušik, Savamala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari