Pokret za preokret: Ništa od obećanja za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava 1Foto: N1

Pokret za preokret (PzP) ocenio je danas da je gradska vlast u Beogradu obećanjima o izgradnji kanalizacije u naseljima Krnjača, Kotež, Borča i Ovča samo obustavila proteste koje su u aprilu organizovali meštani, ali da obećanje nisu ispunili.

PzP u saopštenju navodi da je na sastanku organizatora tadašnjih blokada Zrenjaninskog puta sa predsednikom opštine Palilula i gradskim menadžerom obećano da će svakog 10. u mesecu biti održani radni sastanci o aktivnostima na planu izgradnje kanalizacije za ta naselja, ali da sastanka u maju nije bilo.

„Nema nikakvih najava da se obećanje o izradi projekta i pripremi tendera realizuju. Od obećanja se, po svemu sudeći, nije odmaklo. Postoje informacije da je i finansiranje ovog projekta od Evropske investicione banke dovedeno u pitanje zbog brojnih netransparentnosti u ranijim projektima“, dodaje se u saopštenju.

Odbornik PzP u Skupštini grada Beograda Aleksandar Simić zbog toga je danas podneo odborničko pitanje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, u kojem od njih traži da obaveste građane šta se preduzima na planu pripreme za izgradnju kanalizacije.

PzP je podsetio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2019. godine obećao izgradnju kaznalizacione mreže za Borču, Ovču, Krnjaču i Kotež, ali da ni ono nije ispunjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari