Pokušaj krijumčarenja više od 73.000 evra na graničnom prelazu Preševo 1Foto: Uprava carina

Pokušaj krijumčarenja više od 73.000 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider, sprečili su carinici na graničnom prelazu Preševo, saopštili su iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada su carinici, u saradnji sa policijom, za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojili „BMW“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je ka Grčkoj sam putovao strani državljanin.

„Na uobičajeno pitanje carinika putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca. Prilikom detaljne kontrole, među ostalim stvarima u prtljažniku automobila pronađen je i ručni frižider, koji je umesto hranom, do vrha bio ispunjen svežnjevima novca“, saopštili su iz Uprave carina.

Manji deo neprijavljenog novca pronađen je u pregradi torbe za laptop, koja se, takođe, nalazila u prtljažniku automobila.

„Kako se ispostavilo, putnik je imao nameru da na taj način preko granice ilegalno prenese 73.100 evra, od čega mu je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku“, navedeno je u saiopštenju Uprave carina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.