Policajka Katarina Petrović na protestu u Valjevu: Nisam heroj, samo čovek, jedna od vas 1Foto: N1/screenshot

Peti po redu protest „Valjevo protiv nasilja“, umesto u četvtak, održan je večeras od 19 časova na Gradskom trgu. Počeo je minutom ćutanja, a obeležen je govorom policajke Katarine Petrović.

Katarina Petrović obratila se okupljenim sugrađanima, neposredno pre početka protestne šetnje, dočekana povicima „bravo“ i „ne damo“.

„Ja nisam heroj, ja nisam političar. Ja sam samo čovek, jedna od vas. Roditelji su nas vaspitavali da budemo ljudi, da se borimo za istinu. Moj tata i danas zna da kaže ‘deco, sve se pere sem obraza’. Tako i učimo našu decu. Ja nisam majka, ali sam ponosna tetka. Želim za svu decu bolju Srbiju“, rekla je ona, a prenosi N1.

Vidno potresena, dodala je:

„Stojim ovde ispred vas da se zahvalim Valjevu, svojim kolegama, građanima Srbije koji su me podržali, bili uz mene i moju porodicu u trenucima kada nije bilo lako. Hvala vam, živeli“.

Nakon govora, Katarina je dobila cveće i aplauz prisutnih.

Podsetimo, policajka Katarina Petrović je javnosti slikala policijski izveštaj o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović,  kum Aleksandra Vučića.

Umesto u četvrtak, protest u Valjevu pomeren je za danas u znak sećanja na čuveni Petrovdanski „Miting protiv vlasti“ i u čast njegovog organizatora Bogoljuba Arsenijevića Makija, koji je preminuo u februaru ove godine.

Na Petrovdanski miting 1999. godine Valjevci su nasilno ušli u zgradu Opštine i protestovali protiv Miloševićeve vlasti.

Smatra se da je taj miting bio preteča 5. oktobra.

Iz Valjeva se danas u program N1 uključio i advokat Božo Prelević.

On je rekao da je na skup došlo mnogo Valjevaca, ali i profesori iz Beograda.

„Digla se solidarnost koja jedina može da pruži zaštitu ljudima poput Katarine Petrović. Naša vlast je toliko lomljiva da mi moramo da je pritiskamo ne bi li sačuvali ljude koji naše pravo da znamo istinu stavljaju iznad njihovih kumovskih, polukriminalnih varijanti. Zavisi koliko ljudi to shvati“, rekao je Prelević, uključujući se u emisiju „Iza vesti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari