Policija Kosova: Do sada prihvaćene ostavke 80 policajaca sa severa Kosova 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija saopštila je da su do danas prihvaćene ostavke 80 policijskih zvaničnika sa severa Kosova koje su podnete 5. i 6. novembra.

Kako je navedeno u saopštenju, policija nastavlja tretman i razmatranje svih zahteva za ostavke.

Policajci na severu i drugi zvaničnici podneli su ostavke u kosovskim institucijama, u znak protesta zbog odluke vlade protiv, kako su ocenili na Kosovu, „nelegalnih registarskih tablica koje izdaje Srbija“.

Na Kosovu je bilo zahteva da se donese politička oduka koja će omogućiti da sve svi pripadnici kosovske policije koji su podneli ostavke vrate na svoja ranija radna mesta.

Prema zakonu i pravilnicima koji uredjuju ovu oblast nakon podnošenja ostavke nemoguće je da se isti vrate na poslove pripadnika PK.

Medjutim, prema izjavama dobrih poznavalaca ove oblasti jedino rešenje koje će omogućiti povratak je da policija Kosova ne prihvati, odnosno ne donese odluke o ostavkama.

Istovremeno je premijer Kosova Aljbin Kurti juče na sednici skupštine Kosova rekao da su ostavke pripadnika policije bile političke prirode, da on nema nameru da ih poziva da se vrate na svoja mesta i istovremeno pozvao da se zapošljavanje policajava izvrši institucijom konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari