Policija Kosova odbacuje tvrdnje o napadu na Miodraga Milićevića na Jarinju 1Foto: RTK (arhiva)

Policija Kosova odbacila je kao netačnu informaciju koju su objavile neke nevladine organizacije, da je navodno na prelazu Jarinje napadnut direktor nevladine organizacije „Aktiv“ Miodrag Milićević.

U saopštenju za medije se ističe da su „neistiniti navodi“ koje su objavile razne organizacije među kojima je i NVO „Aktiv“, da su danas na Jarinju policajci napali Milićevića.

„Dotično lice (M.M.) danas se u 9.28 svojim vozilom pojavilo na graničnom prelazu Jarinje i nakon obavljene granične procedure nesmetano nastavilo u pravcu Republike Srbije. Vredi naglasiti da nije bilo incidenata ili maltretiranja kako se navodi ili aludira u objavljenim člancima“, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su dežurni policajci na Jarinju pitali i srpsku stranu „da li je neko uložio pritužbe“, pri čemu je od šefa smene srpske strane potvrđeno da do tada bilo nije bilo pritužbi na dobro ili neetičko ponašanje ili nešto slično.

„Stoga, na osnovu stvarnog stanja i zvaničnih izveštaja, smatramo da javno mnjenje treba korektno i istinito informisati, kako se ovakvim dezinformacijama ne bi pokušavao ocrniti profesionalni rad policijskih službenika i stvarati tenzije i neizvesnost među građanima“, konstatuje se u saopštenju.

Ističe se da će Policija Kosova „nastaviti svoju posvećenost u obezbeđivanju i sprovođenju zakona na Kosovu na profesionalan i efikasan način u odnosu na sve građane bez razlike“.

NVO „Aktiv“ saopštila je da su izvršnog direktora te organizacije Miodraga Milićevića danas na severu Kosova fizički i verbalno maltretirali pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari