Policija pronašla četvoricu niških maloletnika koji su prijavili lažnu bombu u Gimnaziji "Bora Stanković" 1Foto: V. Torović

Niški policajci identifikovali su četvoricu maloletnika iz Niša koji su juče telefonom prijavili da je u Gimnaziji „Bora Stanković“ u tom gradu postavljena bomba.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv dvojice mladića starih 17 godina i dvojice šesnaestogodišnjaka biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

„Četvorica  maloletnika su pozivali ovu Gimnaziju u Nišu i prijavili da je u školi postavljena bomba. Oni se sumnjiče da su se prethodno dogovorili, kupili SIM karticu, a onda su prijavili da će eksploziv biti aktiviran za pola sata“, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Učenici i zaposleni u ovoj srednjoj školi juče u 9.30 časova su napustili zgradu u centru Niša, ali je kontradiverzionim pregledom utvrđeno da je prijava lažna. Učenici i profesori su se ubrzo vratili na nastavu.

Ovo je treća lažna prijava o nekoj bombi u proteklih meseca dana, a prva u nekoj školi, Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ je 16. maja mejlom dobio dojavu o postavljenoj bombi, a „Delta planet“ dva dana kasnije.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari