Vulin: Dok je Vučić predsednik, a ja ministar, Srbija neće legalizovati marihuanu 1Policija Foto: N. Kovačević

Policija je uhapsila jednu osobu u Nišu zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplenila oko 520 kilograma marihuane, saopštio je danas MUP Srbije.

“Policijski službenici su, prilikom zaustavljanja teretnog motornog vozila u Nišu kojim je upravljao N. I. (1976), pregledom vozila pronašli 134 paketa marihuane koja je, kako se sumnja, prethodno preko Albanije stigla na prostor autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i bila namenjena za dalju prodaju na teritoriji Srbije”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom N. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu

“Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, Srbija neće legalizovati marihuanu i iskreno se zalažem za to da se prodaja droge maloletnom licu sankcioniše i tretira kao pokušaj ubistva”, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, čestitajući Upravi kriminalističke policije na ovoj uspešno sprovedenoj akciji.

On je kazao da se “žestoka borba” MUP-a sa narko-dilerima nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, a da će “sa istom odlučnošću” biti uhapšen svako ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji.

”Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika, niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Srbija nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima”, naveo je Vulin, a saopštio MUP.

On je dodao da je policija svoju odlučnost da se obračuna sa trgovinom narkoticima “pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana”, kada je zaplenila više od osam tona narkotika i otkrila više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari