Politička organizacija Zdravka Ponoša zvaće se Srbija centar – skraćeno SRCE (Srbije)

Ostavite komentar


  1. Vazno pitanje: a sta je sa Hrvatskom. Ponos je lepo objasnio da je drzavljanin Srbije i drzavljanin Hrvatske, da ima pasos Srbije i pasos Hrvatske (EU). Tako da nije jasno zasto zanemaruje pola svog identiteta

  2. I tako…posle DJB, PSG i slicnih jos jedan pokret ili stranka nakon izbora koji bi trebalo da privuce opozicione glasace, pa ce biti sastanaka oko organizacije, statuta, kadrova, promocije, kongresa, skupova, te sa kim ce i da li ce u saradnju i koaliciju ili nece…. i to traje neku godinu, a da se nista sustinski ne desava i ne menja u politickom zivotu Srbije. Onda dodju izbori, uzme se neki procentic glasova, dovoljan za cenzus ili ne, pa se pojavi neki novi takav pokret ili stranka i sve opet Jovo na novo. A clanova, glasaca sve manje i manje, osipaju se posle svakih izbora razocarani usitnjenom opozicijom i energijom i vremenom koju su protracili. Sve to odgovara samo Vucicu i SNS.

  3. Mogu podneti politički levi i politički desni centar, ne i nit-smrdi-nit-miriše (samo) centar. Gospodin Ponoš reče u jednom predizbornom intervjuu kako „mu se čini da je“ konzervativnih shvatanja. Imati šezdeset i još ne biti načisto o sopstvenim političkim uverenjima mi govori da neću biti njegov glasač (što ne znači da sam protivan njegovom predvidljivom potezu nastavljanja političke karijere).
    Izvinjavam se, ali me je trideset godina opozicionih eksperimenata (i glasanja za njih) zamorilo. Opozicija da, ali pravi desni centar.

  4. Glasao sam za Ponoša, ali za njegovu političku stranku neću. Mislim da je mator da sada pokušava da zadobije poverenje građana Srbije. Bio je član Narodne stranke i drago mi je što je iz nje izašao. Đilas ga je lansirao, a on pretenduje upravo na birače Narodne i SSP. Dalje usitnjavanje političke scene Srbije nije zdravo za Srbiju, ali ovi likovi o tome ne razmišljaju.

  5. SrCe, jeftin naziv, ljudi toliko različitih ideologija i bar javno izraženih vrednosnih opredeljenja, ništa naročito neće doneti ovoj zagadjenoj političkoj fauni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.