Politička organizacija Zdravka Ponoša zvaće se Srbija centar - skraćeno SRCE (Srbije) 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Zdravko Ponoš koji je kao kandidat Ujedinjene opozicije Srbije na predsedničkih izborima, 3. aprila, dobio 698.538 glasova, predstaviće sutra javnosti svoju novoosnovanu političku organizaciju pod imenom – Srbija centar.

To je pre poziva na konferenciju za novinare prvo javnosti predočio Igor Avžner, marketinški stručnjak, gostujući u jutarnjem programu N1, čime je potvrdio i sopstveni angažman u toj političkoj organizaciji.

Međutim, i Zdravko Ponoš i Igor Avžner nisu bili raspoloženi i voljni da odgovore na pitanje Danasa ko su ključni ljudi u „Srbija centar“, već su ukazivali na strpljenje do sutra i javnog saopštavanja.

Kako piše Nova.rs, u Agenciji za privredne registre navodi se da će skraćeni naziv tog pokreta biti SRCE.

Podsetimo, Zdravko Ponoš je najpre napustio stranku Vuka Jeremića, Narodnu stranku, kada ga je, prvenstveno Stranka slobode i pravde, Dragana Đilasa, koja je bila okosnica koalicije Ujedinjena Srbija na aprilskim izborima, kandidovala za svog predsedničkog kandidata.

Nedugo posle izbora, Zdravko Ponoš, inače načelnik Generalštaba vojske Srbije tokom perioda vlasti Demokratske stranke, odlučio je da napusti i ekipu političkih organizacija okupljenih oko Đilasove stranke.

Dugo se spekulisalo kada će i da li će uopšte Ponoš osnovati svoju političku organizaciju, s obzirom na kapacitet i potencijal ustanovljen na predsedničkim izborima.

Tako su u junu ove godine, pre nepunih mesec dana, a nakon najave Zdravka Ponoša da će osnovati političku stranku, mediji objavili da je na vajber grupi „Naš Ponoš“ stiglo više predloga kako bi ta organizacija mogla da se zove.

Politička organizacija Zdravka Ponoša zvaće se Srbija centar - skraćeno SRCE (Srbije) 2
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Naime, Ponoš je tada pozvao svoje simpatizere da se zajedno angažuju kako bi, pisali su mediji, doprineli da Srbija bude bolje mesto za život.

Među objavljenim komentarima na vajber grupi „Naš Ponoš“ predloženo je da nova stranka dobije ime: „Ponosna Srbija“, „Pokret za oslobođenje Srbije“, „Stranka za pravednu i stabilnu Srbiju“, „Ponosna i zdrava Srbija“, „Pravedna, stabilna i ponosna Srbija“, „Građanski pokret – Živimo za Srbiju“, „Slobodna Srbija“, „Radnička stranka“, „Demokratski centar Srbije“, „Pokret za pravednu Srbiju“, „Stranka pravde i pomirenja“, „Ponos Srbije“, „Prava Srbija“, „Život ne može da čeka“, „Generalka“, „Za Srbiju bez kriminala“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari