Politizacija prosvete kao u doba komunista

* Centralizacija prosvetnih nadležnosti u rukama ministra * Ministar može preduzimati drakonske mere protiv nadležnih zavoda i NPS-a
Aleksandar Lipkovski, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta, kritikuje nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Ostavite komentar


  1. Podobni su i sad direktori škola. Školsi odbori su partijski izaslanici koji čuvaju direktora. Članovi Š.O. iz redova nastavnika su uglavnom lojalni direktoru a ne nastavnicima koje predstavljaju. Ne vidim da se išta značajno promenilo. Moguće, da je u doba komunizma bilo više obrazovanih sa autentičnim diplomama. Sad su direktori i oni koji su završili dve godine srednje stručne škole a ostatak školovanja, diploma, kupili. To je sve poznato i nama i vama i njima!

  2. Magdalena, jeste znacajna promena. Zasto ministar postavlja podobnog direktora, kad to isto radi i opstina? To je "mera" ukoliko neko iz "opozicije" postavi "svog" direktora – onda ministar "reaguje", i postavi koga coveka iz vlasti. Jer je moguce (daleko bilo) da u nekoj opstini pobedi opozicija na lokalnim izborima, jel““ da?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.