„Ponašanje direktora škole iz Šida apsurdno“: Sagovornici Danasa o pretnjama roditeljima učenika koji koriste udžbenike Fondacije „Kavčić“

Ostavite komentar


  1. Kakve veze Centar za socijalni rad ima sa školskim programom i udžbenicima koji se koriste i šta tu Centar može da uradi,da oduzme decu roditeljima i rasporedi ih u hraniteljske porodice?Formirati posebnu komisiju nastavnika razredne nastave koja će urvrdisi stepen obradjenih i utvrdjenih tema školskog programa za treći razred i uspeh učenika koju pokažu na proveri znanja (ukoliko se utvrdi da stepen prihvaćenog znanja nije dovolja učenici obnavljaju razred,što p
    nema nikakve veze sa Centrom za socijalni rad).Da li su primeri ,,kod jednog izdavača ovakvi,a kod drugogog onakvi,manje je bitno,važan je stepen usvojenog gradiva,Ako su udžbenici izdavača „Kavčić“ zakonom zabranjeni na celoj teritoriji Srbije onda je direktor ptpuno u pravu,ako neke škole rade po programu udžbenika „Kavčić“,onda pregledati tendersku dokumentaciju o odluci za drugog izdavača kao odluka doneta dan pred potpisivanje ugovora( da li se tu krije donacija,marža,mito,poklon—to je stvar nekih drugih organa).

  2. Невероватно је да људи без образа буду на просветним позицијама.

  3. To se desi kad na celo skole stavis nekog ko nikada skolu video nije, needukovanu malogradjanstvinu. I posle nece ljudi da prave decu ovde, pa naravno da nece, da i njih i njihovu decu ponizava neko ko umesto mozga ima kontejner za otpad, u koj nikada nista cisto i zdravo nije uslo…

  4. Prosvetni sam radnik ceo život, poznajem sredinu i aktere. Ali mi svejedno nije jasno kako se kod običnog prosvetnog radnika može desiti ovolika promena kada se dohvati članstva i fotelje. Ovakav tekst nisu pisali ni Titovi partijski komesari u prvim godinama moga nastavničkoga veka, davne 1968.g.

  5. Bice da se direktoru izmice mito! U zemlji gde je siromastvo na svakom koraku, ne dozvoljava se roditeljima da jeftinije nabave knjige. Zastrasujuce!

  6. @ etna
    Онога ко се дохвати чланства ( зна се које странке ) и фотеље, на првом месту интересује само одговор на ( и ) њему омиљено питање: „ А колики је мој део ? „

  7. Udžbenici fondacije Alek Kavčić prate nastavni plan i program, jer su odobreni od strane Ministarstva. Tako da činjenica koju direktor navodi ne stoji! Jasno je o čemu se radi i nedopustivo.
    Osim toga, u pitanju su odlični udžbenici, koje mnogi učitelji, nastavnici kojima su nametnuti drugi udžbenici, koriste kao dopunsko sredstvo za rad (štampaju delove iz udžbenika u kojima su lekcije obrađene bolje nego u Logos, Klett, Vulkan itd., provere iz radnih listova).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.