Ponoš: Progon Novice Antića politički motivisan, Vučević je nedavno najavio obračun sa sindikatom 1foto FoNet Milica Vučković

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, na informativnom je razgovoru u policiji koja će mu, po svemu sudeći, odrediti zadržavanje do 48 sati, zbog navodne pronevere. Lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš smatra da je reč o politički motivisanom privođenju.

– Uveren sam da se radi o politički motivisanom hapšenju i progonu. Sve kako bi se stavio pod kontrolu vojni sindikat instaliranjem poslušnih izvršilaca na čelo tog sindikata – ističe Ponoš za Danas.

Kako dodaje, ministar odbrane Miloš Vučević je nedavno najavio obračun sa sindikatom.

– Režim ne trpi iznosenje u javnost istine o stanju u vojsci, a to je ono što je činio Antić. Zato hoće da ga ućutkaju – ističe Ponoš.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije odveden je na informativni razgovor u PU Kragujevac, a kako nam je potvrdio njegov brat Vaso Antić, jutros je izvršen njegove kuće, nakon čega je odveden u policiju.

– Ide se prvo u stanicu u Kragujevac, jer Novica tu živi, nakon čega se odvode na zadržavanje u Novi Sad. Tema je navodna pronevera u Vojnom sindikatu Srbije, ne samo njega nego i ostalih članova odbora sindikata širom Srbije. U toku je pretres, oduzeti su im telefoni pa ne mogu ljudi međusobno da komuniciraju. Navodna je želja da se pronađu eventualno neke pronevere, što naravno Novica i njegovi članovi tvrde da je to nemoguće jer apsolutno rade sve u skladu sa zakonom i smatraju da je to pritisak načelnika Vojnobezbednosne agencije (VBA), pogotovo što je to urađeno na današnji dan kada je Novici Antiću rođendan – navodi Vaso Antić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari