Ponovo dozvoljene posete pacijentima u UKC Kragujevac 1Foto: Z. S. M.

 

Posete pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac ponovo su dozvoljene. Takođe, u ovoj zdravstvenoj ustanovi ukinute su i protivepidemijske mere.

Na osnovu odluke Ministarstva zdravlja Republike Srbije i zaključaka Radne grupe za postupanje u uslovima pandemije Covid – 19, u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac ukida se obaveznost nošenja zaštitnih maski, kao i zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima.

Posete pacijentima na bolničkom lečenju, biće omogućene utorkom, četvrtkom i nedeljom u periodu od 15:00 do 15:30 sati za jednu osobu.

Takođe u UKC Kragujevac ukida se obavezno testiranje kao uslov za prijem na bolničko lečenje na određenim odeljenjima i klinikama, kao što su hematologija, onkologija, i druga odeljenja.

Izolacija pacijenata obolelih od Covid-19 traje do 24 sata nakon prestanka temperature, a najviše 10 dana od pojave simptoma i znakova bolesti.

Nije obavezno testiranje na SARS-CoV-2 kod pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, osim u slučajevima kada ordinirajući lekar postavi indikacije za testiranje radi diferencijalne dijagnoze i /ili propisivanja terapije, navode iz UKC Kragujevac.

Ove odluke stupile su na snagu 16. aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari