Ponovo napadnut Prajd info centar, muškarac šutirao inventar i pretio zaposlenima 1Foto: 42 North

U Prajd Info Centar, koji se nalazi u Ulici Kralja Milana, juče je oko 19 časova upao muškarac i počeo da lomi inventar i preti zaposlenima.

Kako je saopštilo Udruženje “Da se zna!” na svom Fejsbuk profilu, obezbeđenje Prajd info centra je odmah reagovalo, te muškarca izbacilo napolje, “ali je on potom nastavio da šutira izlog i vrata i da preti ljudima koji su se u tom trenutku nalazili u Centru”.

“Zaposleni su odmah pozvali policiju koja je došla i ubrzo uhapsila osobu koja je pretila. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, osoba je puštena na slobodu”, piše “Da se zna!.

Kako navode, ovo je 13 slučaj napada na Prajd info centar i nijedan od prethodnih 12nije do kraja procesuiran.

“Ovim putem izražavamo solidarnost sa našim kolegama i koleginicama iz Prajd Info Centra i apelujemo na nadležne organe da prikladno reaguju na ovaj incident, te javno osude kontinuirane napade na Prajd info centar”, navodi se na Fejsbuk profilu “Da se zna!”.

Beograd Prajd podseća da će od 12-18. septembra 2022. Beograd biti domaćin EuroPride-a, najvažnije godišnje LGBTI+ manifestacije u Evropi i da je uloga države da osigura i garantuje bezbednost, kako lokalne LGBTI+ zajednice tako i bezbednost desetina hiljada posetilaca koji že u tom periodu doži u Beograd.

„Ovim putem pozivamo predstavnike vlasti da javno osude kontinuirane napade na Prajd info centar i da jasno kažu da su posveženi borbi protiv diskriminacije kao i zaštiti svih, pa i LGBTI+ građana od nasilja“, navode iz Beograd Prajda na svom Instagram profilu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari